BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,87
ALTIN 2.440,71
HABER /  GÜNCEL

Arda Turan'a Almeida modeli

Galatasaray kaptanı Arda Turan'ı Avrupa kulüplerine satmak isteyen menajeri Ahmet Bulut, Almeida modelini uygulayacak.

Abone ol

Galatasaray kaptanı Arda Turan'ı Avrupa kulüplerine satmak isteyen menajeri Ahmet Bulut, futbol dünyasının süper menajeri kabul edilen Jorge Mendes ile birlikte "Almeida modeli" ni uygulayacak.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Portekizli golcüyü Almanya'dan Beşiktaş'a getiren Jorge Mendes, oyuncunun bonservisinin %45'ini yabancı bir fonun (Quality Football Ireland Limited "ISC") üstlenmesinde başrolü oynamıştı. Beşiktaş'ın 4 Portekizli yıldızının da menajeri olan Mendes, bu transferlerde siyah-beyazlı kulüp adına görüşmeleri sürdüren menajer Ahmet Bulut ile Arda için sezon başında da G.Saray'ın kapısını çalmıştı.

AHMET BULUT: "FON OLABİLİR"

Arda'nın menajeri Ahmet Bulut, sezon başında A.Madrid'in 11 milyon Euro'luk teklifini hatırlattı ve şöyle konuştu:

"Benim ve Jorge Mendes üzerinden Madrid kulübünün bir teklifi vardı. G.Saray'ın kasasına önemli bir para girecekti. Ancak kabul etmediler. Burada önemli olan G.Saray'a ödenecek olan rakam. Bu fon üzerinden mi olur, bir kulüp mü öder? Bu anlamda kimseyi bağlamıyor. Arda'yı 5 Avrupa kulübü istiyor. O, her zaman pazarını koruyan bir oyuncu. G.Saray kaptanını satmak isterse hızlı bir transfer süreci yaşanabilir" diyerek sezon sonunda sarı-kırmızılı kulübün kapısını bir kez daha çalacaklarının sinyalini verdi.

Ahmet Bulut, "Almeida'da uyguladığımız fon sistemi gibi olabilir. Futbolda yarınlar her şeye gebedir" sözüyle de sezon sonunda bir Avrupa kulübü ile Mendes'in sahibi olduğu Gestifude şirketinin oluşturacağı bir fonun G.Saray'a teklif getireceğini üstü kapalı olarak ifade etti. Arda'nın 3-4 yıllık vadede fiyatının 2-3 katı yükseleceğini hesaplayan menajer Jorge Mendes'in planı, genç yıldızı Atletico Madrid'e götürmek ve bu kulübü bonservisin yarısına ortak etmek.