BIST 9.674
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.508,10
HABER /  EKONOMİ

Arçelik'ten Akıllı Ev Asistanı sipariş veriyor faturaları ödüyor

Kullanıcılar Akıllı Ev Asistanı üzerinden online alışveriş, yemek siparişi, fatura ödeme ve bankacılık işlemleri yapabilecek. Arçelik de akıllı ev asistanını devreye sokuyor. Yeni yılın sonunda ev asistanı geliyor.

Abone ol

Arçelik AŞ İnovasyon Direktörü Erkan Duysal, geliştirdikleri Akıllı Ev Asistanı ile kullanıcıların online alışveriş, yemek siparişi, fatura ödeme ve bankacılık işlemleri yapabileceğini bildirdi.

Arçelik'ten yapılan açıklamaya göre şirket, Türkiye İnovasyon Haftası'nda ilk kez kamuoyuna sunacağı ve Türkiye'de bir ilk olan Akıllı Ev Asistanı'nı Arçelik'in Maslak'taki yeni İnovasyon Merkezinde tanıttı. Halen geliştirme çalışmaları süren Akıllı Ev Asistanı, 2017 yılının sonunda mağazalarda tüketicilerle buluşacak.

Erkan Duysal, Akıllı Ev Asistanı'nın tanıtım toplantısında, geleceği şekillendirmek için öngörüyle ilerlemenin önemine değinerek, Arçelik olarak bu büyük teknoloji akımlarında ideal aksiyon zamanını kaçırmamak için enovasyon merkezlerini kurduklarını kaydetti.

Arçelik'i geleceğe taşımak için inovasyon çalışmaları kapsamında yenilikleri sürekli takip ederken, iş süreçlerini ve iş modellerini bu yenilik ve değişim ışığında baştan değerlendirdiklerini aktaran Duysal, "Müşterilerimizle yeni dijital temas noktalarını yeniden tasarlıyoruz. İnternetin hayatımıza girmesi ile birlikte pazardaki rekabet anlayışı da değişti. Merkezimizde ana amacımız, akıllı bağlanabilir cihazlarla veriye dayalı sürdürülebilir ve tekrarlanabilir hizmet ve servis modelleri geliştirmek." ifadelerini kullandı.

TÜRKÇE DE BİLİYOR

Erkan Duysal, Akıllı Ev Asistanı'nın Türkiye'de bir ilk olduğunu, ürün sayesinde ihtiyaç duyulan pek çok konuda hızlı bilgi erişiminin mümkün olabileceğini bildirdi.

Ürünün fonksiyonu hakkında bilgi veren Duysal, kullanıcıların Akıllı Ev Asistanı üzerinden online alışveriş, yemek siparişi, fatura ödeme ve bankacılık işlemleri yapabileceğini, bunun yanı sıra günlük hayatı kolaylaştıran pek çok bilgiye de hızlı erişebileceğini kaydetti.

Duysal, nöbetçi eczane ve en yakın hastane gibi acil ihtiyaçların karşılanması için doğrudan kaynak olacak bu ürünle gündemdeki haberler ve vizyondaki filmlerin de rahatlıkla takip edilebileceğini dile getirdi.

Tüm bu bilgiler için Akıllı Ev Asistanı ile konuşarak ona soru sormanın yeterli olacağını belirten Duysal, "Ürünümüz, otomatik ses tanıma, doğal dil anlama ve işleme teknolojisi ile söylenenleri dinleyip, anlayarak sorulan sorulara Türkçe olarak cevap verebiliyor." ifadelerini kullandı.

Yeni bir ekosistem yaratmak üzere tüm paydaşlarını aynı vizyonda buluşturmayı amaçlayan Arçelik, "Yarın" platformunu da hayata geçirdiğini duyurdu.

Arçelik AŞ inovasyon ekibinin paydaşlarıyla birlikte hazırladığı raporların, fikirlerin ve yazıların yer aldığı "Yarın Dosyası" 3 ayda bir yayınlanacak. Gelecekteki teknolojilerle ilgili öngörülerin bulunduğu dergide ilk olarak geleceğin ödeme sistemleri ve alışveriş konuları ele alınıyor.