BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.509,29
HABER /  EKONOMİ

Arçelik, ilk konsept mağzasını açtı

Arçelik yenilikçilik anlayşına bir yenisini daha ekledi. Başkan Koç mağaza detaylarını açılış konuşmasında dile getirdi

Abone ol

Arçelik'in, Yenibosna Koçtaş'taki konsept mağazası açıldı. Açılışta konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Arçelik'in 3 binin üzerinde bayisi bulunduğunu belirterek, açtıkları ilk konsept mağazanın da yenilikçilik anlayışının en güzel sonuçlarından birisi olduğunu ifade etti. Koç, "Arçelik bu yeni mağaza konsepti ile Türkiye'de bir ilki daha gerçekleştiriyor. Değişen ve gelişen tüketici ihtiyaçlarının yanı sıra genişleyen bayi teşkilatının beklentilerini de karşılamak adına Türkiye'de bir örneği daha olmayan, çok özel bir mekanda müşterilerini karşılıyor." dedi.

Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik Genel Müdürü Levent Çakıroğlu da yeni mağaza sistemini belli bir zaman içinde diğer bayilere de adapte edeceklerini açıkladı. Kendi teknolojileri ile geliştirdikleri ürünlerin enerji ve su verimliliği konusunda öncü ürünler olduğunu ve gelirlerinin yarısını yurt dışı operasyonlardan elde ettiklerini aktardı.

Yeni konsept mağaza satış, ofis ve depo alanları dahil olmak üzere toplam bin 715 metrekarelik bir alan üzerine kuruldu. Bin 250 metrekarelik satış alanının 700 metrekarelik bölümünde beyaz eşya ve elektronik ürünleri yer alırken, 550 metrekarelik alanda ise 15 mutfağın sergilendiği mutfak satış alanı bulunuyor.

Açılışa, Mustafa Koç'un yanı sıra, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Bulgurlu, Koç Holding CEO'su Turgay Durak ve İstanbul Sanayi Odası Başkanı Tanıl Küçük de katıldı. Konuşmaların ardından Arçelik'in ilk konsept mağazasının kurdelesi kesilerek hizmete açıldı. Koç ve davetlileler, konsept mağazasının içine gezerek ürünler konusunda bilgi aldı.

Öte yandan Mustafa Koç, açılışın ardından basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını cevaplamadan mağazadan ayrıldı.