BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.409,07
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Aras taştı Gödekli sular altında kaldı

Iğdır'da Aras Nehri'nin taşması sonucu Aralık ilçesine bağlı Gödekli köyü sular altında kaldı. Ekili alanlar zarar gördü.

Abone ol

Iğdır'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle Aras Nehri'nin yükselen su seviyesi çevresindeki toprak setleri patlattı.

Yaşanan su baskınında nehir kenarındaki köylerin bir bölümü zarar gördü. Selin en fazla etkilediği köy ise Aralık ilçesine bağlı Gödekli köyü oldu.

Toprak setlerin patlaması sonucu dün gece Gödekli köyü su almaya başladı. Nehir yatağına yakın yerlerde bulunan çok sayıda ev sular altında kaldı. Suyun yükselmesi nedeniyle köylüler hayvanlarını ahırlardan çıkararak yüksek yerlere çıkarttı. Iğdır Valisi S. Saffet Karahisarlı, İl Jandarma Komutanı Albay Ernail Keleş, Aralık Kaymakamı Hakan Hakyemez ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, Gödekli köyünde incelemelerde bulundu.

TARLALAR BÜYÜK ZARARA UĞRADI

Sel suyu nedeniyle tarla olarak kullanılan alanların adeta göle döndüğünü belirten köy sakinlerinden Ahmet Bilir, "Köyümüzde yaşanan sel felaketi yeni değil. Bu sorunu geçen sene de yaşadık, bu sene de yaşıyoruz. Yetkililer gelip de burada bir inceleme yapmadılar. Köy halkı olarak devletin burada kalıcı çözüm üretmesini istiyoruz." dedi. Evlerin kullanılamaz haline geldiğini belirten köy sakinlerinden Hazal Güneş ise "Çoluk çocuk dün geceden beri ayaktayız, korkuyoruz. Evimizdeki gıdalar bile sular altında kaldı." diye konuştu.

Köyde incelemelerde bulunan Vali Saim Saffet Karahisarlı, "Köylülerimizin sıkıntılarını, zararlarını tespit edeceğiz. Devlet olarak her zaman vatandaşlarımızın yanındayız ve onların zararlarını karşılayacağız." ifadelerini kullandı.

Bu arada köye gelen iş makineleri yıkılan setleri onarırken, köyün içindeki suları da tahliye etme çalışması başlattı. Öte yandan sağanak yağıştan, Iğdır'ın Tuzluca ilçesine bağlı 30 köyde telefon ve enerji nakil hatları ile bazı evler hasar gördü.