BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Arapları da solladık! Tesettüre akıtılan para

TÜRKİYE tesettür giyimi harcamasında dünyanın zirvesine çıktı. Suudi Arabistan ve BAE'yi bile sollayan Türkiye tam 29 milyar dolar para harcadı.

Abone ol

TÜRKİYE tesettür giyimi harcamasında lider çıktı. Türk halkı yıllık olarak tesettür giyimine 29.3 milyar dolar para harcadı.

İtalya'da dünyanın önde gelen İslami giyim sektörü temsilcileri "tesettür giyim forumu"nda biraraya geldi. Küresel İslam Ekonomisi Zirvesi etkinlikleri kapsamında Torino kentinde yapılan toplantıda, İslami moda sektöründen girişimci ve tasarımcılar, İtalyan meslektaşlarıyla buluştu.

EN ÇOK PARA HARCAYAN ÜLKELER
Torino Belediyesi, Ekonomik Kalkınma Genel Müdürü Gianmarco Montanari'nin verdiği bilgilere göre, 2013 yılı baz alındığında, İslami giyim harcamalarında Türkiye zirvede yer altı. En çok tesettüre para harcayan ülkeler sıralaması şöyle oluştu;

1- Türkiye 29.3 milyar dolar
2- Birleşik Arap Emirlikleri 22,5 milyar dolar
3-Endonezya 18,8 milyar dolar
4-İran 17,1 milyar dolar
5- Suudi Arabistan 16 milyar dolar
6-Nijerya 14,4 milyar dolar

tesettür-defilesi.jpgAvrupa'da, Fransa, Almanya ve Birleşik Krallık'ta yaşayan Müslümanların da 25 milyar doların üzerinde tüketim yaptığı belirtildi.

Gianmarco Montanari, İtalya'nın bu sektördeki ihracatının yüzde 20'sini Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'a yaptığını da ekledi.

226 MİLYAR DOLAR HARCANDI

islami-giyim-defilesi.jpgTorino Belediyesi'nin paylaştığı verilere göre, Müslüman tüketiciler 2013 yılında giyim ve ayakkabıya 266 milyar dolar harcadı. "Bu pazar bir ülkeye ait olsaydı, ABD ve Çin'den sonra 3. büyük ülke olurdu" denildi.