BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,14
HABER /  DÜNYA

Arap dünyasından Paris için ortak tavır!

Mısır, Katar, Ürdün, Suudi Arabistan ve Tunus Paris'teki kanlı saldırıyı kınadı.

Abone ol

Mısır, Katar, Ürdün, Suudi Arabistan ve Tunus, Fransa'nın başkenti Paris'te haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo'nun ofisine düzenlenen ve 12 kişinin öldüğü silahlı saldırıyı kınadı.

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, yaptığı açıklamada, "Terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Mısır, terörle mücadelede Fransa'nın yanında yer alacaktır. Güvenlik ve istikrarı hedef alan teröre karşı uluslararası çalışmalara ihtiyaç var" ifadesini kullandı.

Katar Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da Fransa hükümeti, halkı ve hayatlarını kaybeden Fransa vatandaşlarının ailelerine başsağlığı dilekleri iletilerek, "Savunmasız sivilleri hedef alan bu tür eylemler, tüm ahlaki ve insani değerlere aykırıdır" denildi.

Ürdün Hükümet Sözcüsü Muhammed el-Mumini ise "Dost Fransa'ya yönelik saldırı, aynı zamanda yüce değerleri de hedef almıştır. Fransa hükümeti ve yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum. Ürdün'ün, terörün her türlüsüne karşı mücadelede dostlarla dayanışma içerisinde olduğunu tekrar belirtiyoruz" açıklamasında bulundu.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'da yer alan açıklamada da İslam ile diğer din ve inançlarda kabul edilmeyen bu korkak terör saldırısının şiddetle kınandığını belirtildi.

Tunus hükümetinden yapılan açıklamada, "Korkak terör eyleminin" şiddetle kınadığı vurgulanarak, "Tunus Başbakanlığı, Fransız hükümeti ve hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlı, yaralılara da acil şifalar diliyor" denildi.

Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi ve El-Ezher de saldırıyı "terör eylemi" olarak nitelendirerek kınadı.