BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.439,28
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

"Arap Divası" Feyruz'dan yeni şarkı geliyor

Lübnanlı sanatçı Feyruz, eşine adadığı "Kime" adlı şarkıyla beş yıllık aranın ardından sevenleriyle buluştu. Sanatçının yeni albümü ise 22 Eylül'de çıkacak

Abone ol

Lübnanlı sanatçı Feyruz, eşine adadığı "Kime" adlı şarkıyla beş yıllık aranın ardından sevenleriyle buluştu. Sanatçının yeni albümü ise 22 Eylül'de çıkacak.

Arap Divası" olarak anılan Feyruz (82), eşinin ölüm yıl dönümünde seslendirdiği "Kime" isimli şarkıyla yaklaşık beş yıllık aranın ardından hayranlarıyla buluştu. 

Uzun süredir kameralardan uzak sakin bir hayat yaşayan Feyruz, şarkının video paylaşım sitelerinde yer alan görüntülerinde, bir stüdyoda eseri seslendirirken görülüyor. Sanatçının ilerleyen yaşına rağmen sesini koruması dikkati çekiyor.

Feyruz'un kızı Rima Rahbani sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, "Kime" şarkısının Fransız müzisyen ve söz yazarı Pierre Delenoe'nin eserinden uyarlama olduğu bilgisini verdi. Şarkının sözlerini Arapçaya kendisinin aktardığını belirten Rahbani, Feyruz'un eylülde çıkacak yeni albümünde de şarkının yer alacağını ifade etti.

Sanatçının 22 Eylül'de piyasaya çıkacak "Aklımda" isimli yeni albümünde toplam 10 şarkı yer alacak. 

Feyruz'un "Kime" şarkısını ithaf ettiği müzisyen eşi Assi Rahbani, 1986 yılında geçirdiği beyin felcinin ardından vefat etmişti.

ARAP SOKAĞININ SESİ

Feyruz, 21 Kasım 1935’te, Mardinli Süryani bir baba ile Lübnanlı Maruni bir annenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Küçük yaşta sanata ve müziğe ilgi duyan ve asıl adı Nuhad Haddad olan sanatçıya müzik hocası, "turkuaz" anlamına gelen Feyruz ismini verdi. Lübnan İç Savaşı döneminde ülkesini terk etmeyerek sanatına devam etmesi ve Kudüs için seslendirdiği eserler Feyruz'u "Arap sokağının sesi" haline getirdi.

Feyruz son konserini 2012 yılında Beyrut'un doğusundaki bir tiyatroda vermişti. 82 yaşındaki sanatçı, Lübnan dışında da çok sayıda konser verdi ve 800'den fazla şarkıyı seslendirdi.