BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Aramızdaki husumet bitecek

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Beşiktaş’la Bursaspor arasındaki husumetin bitmesini istediğini ifade ederek, "Beraber adımlar atacağ...

Abone ol

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Beşiktaş’la Bursaspor arasındaki husumetin bitmesini istediğini ifade ederek, "Beraber adımlar atacağız. Bitecek bu işler" dedi.
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Bursa Beşiktaşlılar Derneği’nin 20. yıl kutlamalarına katıldı. Kutlamalar öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Orman, Bursaspor’la oynanacak karşılaşmaya değindi.
Herkesin kazanmak için sahaya çıkacağını söyleyen Orman, "Önemli olan dostlukların, sahada ve televizyon başında izleyenlere keyif vermesi. Artık geçen sene benim başlattığım ve devamlı telaffuz ettiğim Bursaspor ile Beşiktaş camiası arasındaki bence gereksiz husumetin artık sona erdirilmesi konusu var. Artık yavaş yavaş Bursa’da da bunlar dile getirilmeye başlandı. Bundan dolayı çok memnunum. Zaten artık sonlarına geldik. Ben sık sık Bursa’ya geliyorum. Bursasporlu taraftarlar benim yanıma geliyorlar. Beraber sohbet ediyoruz, fotoğraf çektiriyoruz. Hiçbir terbiyesizlik yada olayla karşılaşmıyoruz. O yüzden mutluyuz. Bunun da artık sürecinde olduğunu artık herkes biliyor. Onun için mesele sahadaki skordan daha fazla benim açımdan dostluk ve oluşacak güzel hatıralardır" diye konuştu.

"BEŞİKTAŞ İLE BURSASPOR ARASINDAKİ HUSUMET BİTECEK"
Camiaları yöneten insanlar risk almak ve kriz söylemlerinden daha fazla doğruyu söylemek zorunda olduklarını dile getiren Orman, "Değerli başkanı tebrik ediyorum. İlk defa bir Bursaspor, Allah rahmet eylesin İbrahim Yazıcı’dan sonra dürüstçe ve cesurca bir açıklama yaptı. Biz Beşiktaş camiası olarak bunu çok hoşnut karşıladık. Biz de aynı doğrultudayız. Bursaspor başkanı çok değerli bir dostumuzdur. Beraber adımlar atacağız. Bence zaten sonuna geldi. Bitecek bu işler" açıklamasını yaptı.
Bursaspor ile Beşiktaş taraftarının deplasmanlara gitmesi gerektiğinin altını çizen Orman, "Ben şahsi olarak bu işe pozitif bakıyorum. Zaten sezon başında ilk yapılan il güvenlik kurulu toplantısında biz buna ’evet’ dediğimizi ifade ettik. Hatta Trabzonspor’la ilk maçımız vardı ve Trabzon taraftarlarının da stadımıza gelmesini istedik. Fakat diğer takımlar bunu istemedikleri için oluşmadı. Diplomaside de mütekabiliyet, eşitlik ilkesi vardır. Bu devrede biz gelemediğimiz için ikinci devrede Bursaspor’un gelmesine eşitlik ilkesi açısından çok sempatiyle bakmıyorum. Ama iki tarafında birbirinin maçlarına gitmesi gerekir. Maalesef bizim taraftarımız maça gelemedi. İkinci devredeki sürece bakarız. Ben her konuda pozitif bakıyorum. Bursa’da benim çok iyi dostlarım var. Beşiktaş’ın Bursa’da yüz binlerce taraftarı var. Bu husumet ve olaylar hepimizi üzmektedir. Bu iş için, geçen seneden beri epey bir yol aldık. Hiç üzücü bir olayla karşılaşmıyoruz" şeklinde konuştu.
(İHA)