BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,45

Arakan için yardım kampanyası! Siz de katılın

Arakan için yardım kampanyası! Siz de katılın

Arakan Müslümanlarının katliama maruz kalmaya başladıkları 2012 yılından beri bölgede yardım faaliyetlerini sürdüren Türkiye Diyanet Vakfı, ağır insan hakları ihlalleriyle karşı karşıya olan Arakanlıları yalnız bırakmıyor.

Arakan için yardım kampanyası! Siz de katılın

Arakan Müslümanlarının katliama maruz kalmaya başladıkları 2012 yılından beri bölgede yardım faaliyetlerini sürdüren Türkiye Diyanet Vakfı, ağır insan hakları ihlalleriyle karşı karşıya olan Arakanlıları yalnız bırakmıyor. Türkiye Diyanet Vakfı ekipleri, 13-16 Eylül 2017 tarihleri arasında Bangladeş sınırında bulunan 9 bölgeye giderek ilk etapta, 3 bin aileye acil insani yardım ulaştırılacak.

Arakan için yardım kampanyası! Siz de katılın

Mynmar’da ırkçı Budistlerin saldırısına uğrayan, vatandaşlık hakları ellerinden alınan, yaşadıkları köylerden sürülen ve vahşete maruz kalan Rohingya (Arakan) Müslümanları yeni bir katliamla karşı karşıya. 25 Ağustos günü, silahlı grupların polis noktalarına saldırıları bahane edilerek Arakanlı Müslümanlara yönelik başlayan ırkçı saldırılar büyük bir insanlık dramına dönüştü. Mynmar hükümetinin soykırımından kaçan Arakanlı Müslümanlar, komşu ülke Bangladeş’e sığınmak için zorlu bir mücadele veriyor. Irkçı Budistlerden ve doğa koşullarından kurtularak Bangladeş sınırına ulaşan Arakanlı Müslüman sayısıysa 150 bine yaklaştı. Geri kalan on binlerce Arakanlı Müslüman can güvenliği sebebiyle bölgeden kaçmaya, kara ve deniz yoluyla Bangladeş'e geçmeye çabalıyor, on binlercesinin de sınır bölgesindeki bekleyişi sürüyor. Irkçı Budistlerin saldırılarından kurtulmaya çalışan mülteciler için kapılarını açmayan Bangladeş hükümetine ve bu insanlık dramına sessiz kalan dünya kamuoyuna rağmen Türkiye Arakanlılar için devreye girdi.

Arakan için yardım kampanyası! Siz de katılın

Rohingya Müslümanlarının katliama maruz kalmaya başladıkları 2012 yılından beri bölgede yardım faaliyetlerini sürdüren Türkiye Diyanet Vakfı da Bangladeş sınırında yaşam mücadelesi veren Arakanlıları yalnız bırakmıyor. Bölgeye giden TDV ekipleri, Arakanlıların ihtiyaçlarını tespit etti ve yardımların en doğru şekilde ulaştırılması için yol haritası belirledi. Yapılacak yardımlarda ilk önce acil insani yardım malzemeleri ve temel gıda maddeleri ağırlıkta olacak. Salgın hastalıkları önlemek için hijyen malzemelerinin dağıtılması da planlandı. Türkiye Diyanet Vakfı ekipleri, 13-16 Eylül 2017 tarihleri arasında Bangladeş sınırında bulunan 9 bölgeye giderek (Kutu Palong Camp, Balu Khali Camp, Leda Camp, Musuny Camp, Naikkong Chori, Ghundhom, Bander Ban, Nhila, Cox’s Bazar) yardım dağıtımı yapacak. İlk etapta, 3 bin aileye (yaklaşık 12 bin kişiye) 150 bin dolar tutarında yardım ulaştırılacak. TDV ekiplerinin saha çalışmalarının ardından yapacakları değerlendirmeye göre ilerleyen dönemlerde gıdanın yanı sıra hijyen ve giyim malzemelerini de kapsayan toplam 650 bin Dolar tutarında yardım da planlandı.

Arakan için yardım kampanyası! Siz de katılın

Türkiye Diyanet Vakfı, 2012 yılında Myanmar’daki katliamlardan kaçanlar için “Şimdi Arakan’a yardım zamanı” kampanyası başlatarak Arakanlılar’a insani yardım ulaştırdı. Ramazan ve Kurban dönemlerinde ihtiyaç sahibi ülke ve bölgelerin yardımına koşan TDV, yıllardır Arakanlıların yanında olmayı sürdürdü. Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 2012-2017 yılları arasında gerçekleştirilen Ramazan faaliyetleri kapsamında Arakan’da 16.950 gıda kolisi dağıtıldı, 14.850 kişiye iftar verildi. Vakıf, Bangladeş’teki kamplarındaki yetimhanelere de periyodik olarak gıda ve kıyafet yardımı yapıyor. Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mustafa Tutkun, geride bıraktığımız Kurban Bayramı’nda da Türk Milletinin emaneti olan kurbanların Arakanlılar’a ulaştırıldığını söyledi.