BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,72
ALTIN 2.491,95
HABER /  DÜNYA

Araçların buzda dansı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde buzlanan yollarda araçlar adeta dans etti. <br/>Kent merkezinde özellikle eğimli yollarda sabah saatlerinde yol...

Abone ol

Konya’nın Beyşehir ilçesinde buzlanan yollarda araçlar adeta dans etti.
Kent merkezinde özellikle eğimli yollarda sabah saatlerinde yola çıkan sürücüler, zaman zaman buz üzerinde kayarak zor anlar yaşadı. Çok sayıda maddi hasarlı trafik kazasının yaşandığı ilçede, Esentepe Mahallesi’nde Ali Akkanat Anadolu Öğretmen Lisesi yakınlarındaki eğimli yolda sürücüler kaza yapmamak için uğraş verdi. Çocuklarını okula bırakabilmek için sabah evlerinden çıkan sürücülerin bazıları okul yolundaki eğimli yolu tırmanmayı göze alamazken, tırmanmayı göze alan bazı sürücüler ise buz üzerinde kayarak trafik ve yolda yürüyen yayalar için tehlike oluşturdu. Eğimli yolu tırmanamayan araçlar kayarak geriye dönüş yaparken, bazıları da kaldırım üzerindeki yayalara çarpma riski yaşadı. Yayalar üzerlerine gelen araçlardan kaçarak kurtuldu. Yürümenin bile güç olduğu yolda, bazı öğrenciler dengelerini sağlayamayınca düştüler. Eğimli yolda rampa aşağıya inen bir servis minibüsü ise, buzlu yolda kontrolünü kaybederek sağa sola savruldu. Yol kenarındaki araçlara ve çevredeki evin duvarına çarpmaktan kıl payı kurtulan minibüs sürücüsü, bir süre sonra kontrolü sağlayarak olası bir kazadan kıl payı kurtulmayı başardı.
Tuzlamanın yapılmadığı gözlenen yolda çok sayıda kaza riski yaşanmasının ardından önlem alan trafik ekipleri, sorun yaşanan kesimi trafiğe kapattı.
(İHA)