BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,84
ALTIN 2.423,00
HABER /  GÜNCEL

Araca kapanım esnafa açılım

Tarihi Yarımada, yeni yılın ilk gününde yayalaştırıldı. Dün ise, bölgenin araç trafiğine kapatılmasının ardından ilk iş günüydü.

Abone ol

Tarihi Yarımada, yeni yılın ilk gününde yayalaştırıldı. Dün ise, bölgenin araç trafiğine kapatılmasının ardından ilk iş günüydü. Çok sayıda iş merkezi, alışveriş mekânı ve restoranın olduğu bölgede, büyük bir trafik kaosu, park sorunu yaşanmasından endişe ediliyordu. Ancak korkulan olmadı.

Alınan önlemler ve vatandaşın duyarlılığı sayesinde hiçbir sorun yaşanmadı. Hem Fatih Belediyesi, hem de Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sabah erken saatlerden itibaren bölgede konuşlandı, düzeni sağladı.

İKİ SEVKIYAT NOKTASI

Bu arada, geçtiğimiz günlerde dile getirdiğimiz sorun da çözüme kavuşturuldu. Tarihi Yarımada’nın yayalaştırılacağı açıklandıktan sonra, bölge esnafı ‘Mal sevkıyatını nasıl sağlayacağız!’ diye isyan etmiş ve HT İstanbul da esnafın bu serzenişlerini yansıtmıştı.

Yetkililer haberimizin ardından hemen gerekli tedbirleri aldı. Bölgenin araç trafiğine kapatılmasıyla birlikte İSPARK’ın boşalttığı iki mekânda esnaf için sevkıyat noktası oluşturuldu.

BELLİ SAATLERDE AÇILACAK

Adem Yavuz Sokak ile Bezciler Sokak’ın kesiştiği yerde ve Rüstem Paşa Medresesi’nin önünde, toptancılar için aktarma yeri yapıldı. Buna göre; belediyenin belirlediği saatlerde, cadde ve sokak girişlerine yerleştirilen hidrolik babalar esnafın araçları için açılacak. Araçlar, aktarma noktalarına gidebilecek. Burada mallar araçlara yüklenecek. Böylece esnaf mağdur olmayacak. Fatih Belediyesi yetkililerinin söylediğine göre, gelen talepler doğrultusunda yeni aktarma yerleri de oluşturulabilecek.

ENGELLİLER DE UNUTULMADI

Sultanahmet, Beyazıt ve Sirkeci’yi de içine alan bölgede 90 cadde ve sokağın girişine 97 adet hidrolik baba yerleştirildi. Saat 10.00 ile 18.00 arasında bu hidrolik babalar kapatılıyor. Belirlenen cadde ve sokaklara araçlar giremiyor. Ancak engelliler için bir kolaylık sağlandı. Engelli plakasına sahip araçlar, trafiğe kapalı cadde ve sokaklara girebilecek fakat bekleme yapamayacak. Ayrıca, bölgedeki 15 belediye görevlisi de engellilerin geçişine yardımcı olacak.