BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,82
ALTIN 2.419,21
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Araç sahipleri bu yarıya dikkat

PÜİS Genel Başkanı Okumuş: Gaz yağı motorine karıştırılarak piyasaya sürülüyor, EPDK bu konuda önlem almalı"

Abone ol

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, gaz yağının motorine karıştırılarak piyasaya sürüldüğünü ifade ederek, bu konuda Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) önlem alması gerektiğini belirtti.

Okumuş ve PÜİS Yönetim Kurulu Üyesi Güner Yenigün, akaryakıt bayilerinin ve sektörün sorunlarını aktarmak amacıyla EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’ı ziyaret etti. Akaryakıt piyasasındaki kayıt dışı faaliyetler nedeniyle sektörde haksız rekabet yaşandığını kaydeden Okumuş, "Bir ürün maliyetin altındaki bir fiyatla satılıyorsa, orada mutlaka kayıt dışı bir faaliyet vardır. Yaptığımız çalışmalarda gaz yağının motorine karıştırılarak piyasaya sürüldüğünü tespit ettik. Ayrıca ÖTV’siz yakıtlar da amacı dışında illegal olarak piyasada pazarlanıyor. EPDK’dan bu olumsuz tablonun ortadan kaldırılmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Ziyarette, tavan fiyat uygulaması, akaryakıt piyasasında maliyetin altındaki fiyatlarla yapılan satışlar, Taşıt Tanıma Sistemi, nakliye ücretleri, dağıtıcı ve bayi karları gibi konular da ele alındı.