BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.431,77
HABER /  GÜNCEL

Araç kundakçıları DTPli çıktı

İki aracın kundaklanması olayına karışan 4 kişi DTP üyesi çıktı. Aynı zamanda PKK ile de bağlantıları ortaya çıktı...

Abone ol Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde iki aracın kundaklanarak yakılması olayına karışan 6 kişiden 4'ünün DTP üyesi olduğu, aynı zamanda terör örgütü PKK ile de bağlantıları bulunduğu ortaya çıktı.

Kuşadası'nın Davutlar Beldesi'nde, geçen 1 Mart'ta bir minibüs ile kamyoneti kundakladığğı ileri sürülen Çetin İdem, Eyüp Gök, Adem Öner, Tekin Abay ve Yasin Aslan ertesi gün düzenlenen operasyonla yakalanmış, sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Soruşturmayı derinleştiren Kuşadası jandarması, olaya karıştığı saptanan ve aranan Muharrem Süren'i de dün Aydın'da düzenlenen operasyonla gözaltına aldı. Daha önce de terör örgütü PKK'yı destekleyici pankartlar asma, eylemlerde patlayıcı madde atma ve kundaklama suçlarından birçok kez gözaltına alınan Muharrem Süren ile tutuklananlardan 3'ünün DTP üyesi olduğu ortaya çıktı. 4 kişinin aynı zamanda terör örgütü PKK ile bağlantıları bulunduğu da belirlendi. Süren'in sorgusunun sürdüğü bildirildi.

Kundaklama ile ilgili dosyanın, DTP'nin kapatılması davasına delil oluşturması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderileceği belirtildi.

(Hürriyet)