BIST 9.106
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.324,91
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Apple Watch’ın bilinmeyen özelliği

Apple Watch duyuruldu ancak hakkında bilmediğimiz birçok şey var…

Abone ol

Bu hafta başında Apple iPhone 6 ve  iPhone 6 Plus ile birlikte akıllı saati Apple Watch ‘ı da sonunda tanıttı.

Ancak AppleWatch hakkında bilmediğimiz daha bir sürü şey olduğu çok açık. Apple CEO ‘su Tim Cook dün gece katıldığı televizyon programında Charlie Rose’un Apple ile ilgili sorularını yanıtladı ve bu programda en çok dikkat çeken satır başlarından biri Apple Watch ‘ın bilinmeyen bir özelliğinin açıklanması oldu.

Tüm akıllı saatlerde olduğu gibi Apple Watch ’ın da tam özellikte çalışabilmesi için bir akıllı telefon yardımı gerekiyor. Tabii ki Apple Watch için bu akıllı telefon bir iPhone. Ancak Apple Watch ‘ın bir özelliği var ki yanında iPhone olmadan da bu özellik kullanıcı için çalışmaya devam ediyor. Sizleri daha fazla merak ettirmeden bu özelliğin müzikle alakalı olduğunu hemen belirtelim. 

YANINIZDA İPHONE OLMADAN MÜZİK DİNLEYİN

Apple Watch ‘a bağlayacağınız bir bluetooth kulaklık ile yanınızda iPhone olmadan müzik dinlemeniz mümkün. Tim Cook katıldığı televizyon programında aynen şu cümleleri kullandı;

“It requires an iPhone, because they’ve been designed to work together. However, if you go for a run, and you don’t want to carry your iPhone, music is also on your watch. So with a Bluetooth headset, you can run and listen to your music without your iPhone.”

Tim Cook’un sözlerinde bahsettiği gibi Apple Watch iPhone’lar ile birlikte çalışması için tasarlanmış bir cihaz ancak koşuya yada spor salonuna gitmek istiyorsanız ve iPhone’unuzu yanınızda taşımak istemiyorsanız, akıllı saatiniz ile dilediğiniz gibi müzik dinleyebilirsiniz.

Apple Watch hakkında daha bilmediğimiz binlerce ipucu ve özellik olduğunu tahmin etmek zor değil. Özellikle konu Apple olunca hepimiz daha fazlasını bekliyoruz. Ancak Tim Cook’un dün açıkladığı bu özellik birçok kullanıcıyı mutlu edeceğe benziyor.

Apple’ın akıllı saati Apple Watch’ın görüntülerine göz atmak için