BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,99
ALTIN 2.438,01
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Apple o servisini kapatıyor mu?

Dr.Dre’nin eski sahibi olduğu Beats Music servisi önce Apple tarafından satın alındı, şimdi kapanma tehlikesiyle karşı karşıya.

Abone ol

Apple firması Haziran ayı başında ünlü müzisyen ve rapçi Dr.Dre’nin “Beats Audio” markası bünyesinde kurmuş olduğu müzik donanım ve servis firmasını satın almıştı.

Ardından Apple’ın Beats ile ne yapacağı konusunda çeşitli spekülasyonlar çıktı. Bazı müzik sektörü uzmanları Apple’ın markayı asimile edeceğini savunurken, başkaları hiç ellemeden aynen devam edeceğini düşünüyordu.

Sonunda Apple’dan ilk hareket geldi. Beats’in stream müzik dinleme servisi olan Apple tarafından kapatılıyor gibi gözüküyor. Söylentilere göre Beats Music tarafından çalışan ekibin bir kısmı Apple’da başka pozisyonlara kaydırılmış durumda.

Gerçi Apple bir süre önce kısa bir açıklama yapıp kapanma iddiasının doğru olmadığını söyledi ama duman hala tütüyor.

Apple’a yakın bazı kaynaklar Beats Music markasının komple iptal edilmese bile, mutlaka isim değiştireceğini söylemişler. Bu durumda bir diğer seçenek Beats Music servisinin komple iTunes içine yedirilmesi olabilir. Apple henüz konu ile ilgili resmi bir açıklama yapmadı ama iTunes içinde henüz bir streaming müzik dinleme hizmetinin olmadığı düşünülürse, bu varsayım hiç de mantıksız değil.

Apple’ın kullanıcıları şaşırtan hamleleri Beats ile sınırlı değil. Apple’ın üzerinde yapmış olduğu değişikliklerle teknoloji gündemine damga vuran gizlilik politikasını görmek için buraya