BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,89
ALTIN 2.429,92
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Apple MacBook Air'ler sıfırdan tasarlanabilir

Apple, 11 inç, 13 inç ve 15 inç ekranlı modellerin yer aldığı MacBook Air ailesinin 13 inç ve 15 inç'lik versiyonlarında tasarımda çok önemli değişikliklere gidecek.

Abone ol

Apple, bu sene düzenlediği etkinlikle beraber yeni MacBook bilgisayarının tanıtımını gerçekleştirmişti. Bu bilgisayarın sahneye çıkartılmasıyla birlikte birçok kişi önümüzdeki süreçte şirketin MacBook Air modellerine son verebileceği öngörüsünde bulunmuş; MacBook Air ve MacBook Pro olarak adlandırılan ailenin artık MacBook ve MacBook Pro şekilde satışa çıkartılacağını düşünmüştü.

Ancak, yeni ortaya çıkan ayrıntılarla birlikte MacBook Air serisinin şu an olduğu gibi benzer bir şekilde yeni modellerinin geleceği ve serinin önümüzdeki süreçte de devam edeceğini gösteriyor.

Bu kanıyı gerçekliğe yakınlaştıran en somut durum; Apple'ın önümüzdeki yıl düzenleyeceği WWDC geliştiriciler konferansı sırasında 13 inç ve 15 inç'lik MacBook Air modellerini tanıtacağı söylentisi. Artık MacBook Air'lerin çok daha ince bir kasayla sunulacağı tahmin edilirken, işte tam olarak da bu sebepten dolayı tasarımın tamamen sıfırdan çalışılacağı üzerinde duruluyor. 13 inç ve 15 inç'lik modellere ilişkin bu ayrıntı biliniyor olsa da, 11 inç'lik MacBook'a dair herhangi bir güncelleştirme bilgisi ya da söylentisi ise şimdilik yok.

Teknolog'un haberine göre, MacBook Air serisindeki bu yenilenme gerçekleşirse, MacBook'un MacBook Air yerini alacağına dair ortaya çıkan bilgiler doğrudan suya düşmüş olacak. Böylece seriye üçüncü bir bilgisayarın da bu yıl eklenmesiyle beraber; aile daha da genişledi ve Apple önümüzdeki süreçte de üç farklı koldan MacBook'ların üretimlerine devam edecek. 12 inç boyutundaki MacBook'larda artık "taşınabilirlik" unsuru çok daha ön planda olacak; 13 inç ve 15 inç'lik MacBook Air kullanıcıları ise biraz daha büyük ekran isteyen kullanıcılara hitap edecek. MacBook Pro'da ise durum zaten aynı; daha yüksek performans isteyen profesyoneller bu aileye yönelecek.