BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.509,29
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Apple, iPhone XR için sınırları zorluyor!

Apple, iPhone XR satışlarında yaşadığı düşük satış rakamlarını telafi etmek için sınırları zorluyor.

Abone ol

Şirketin belirlediği yüksek fiyat politikasından dolayı, modellerin satışlarında beklenenin de altında bir durum söz konusu. Bu durumun önüne geçebilmek için şirket, bir takım pazarlama tekniklerine ve reklamlara başvuruyor.

Hisseler yüzde 27’den fazla değer kaybetti! Apple, iPhone XR sayfasında yaptığı güncelleme ile birlikte cihazda bulunan  yenilikleri  daha büyük bir şekilde vurgulamaya başladı.Temel özellikleri açıkladıktan sonra, Face ID ve A12 yongasının hızı gibi yenilikleri daha önemli bir şekilde belirtiyor. Pazarlama teknikleri içinse, biraz ağır olduğu söylenebilir.

Şirket, Apple Store uygulamasında bir takım reklam uygulamalarını da sıkça kullanmaya başladı. Açılır bildirimler, sınırlı zaman dilimi teklifleri ve ana sayfada sürekli artan çekişmeler gibi pazarlama faaliyetleri ile oldukça dikkat çekiyor. Bu yeni tasarım ve reklam özellikleri şu an için Apple ABD bölgesinde, 8ve X kullanıcıları için gözükmekte.

Apple’ın yeni modelleri için, düşük satışlardan kaynaklanan agresif bir satış politikası sergilediğini söylemek mümkün. Şirketin Ekim‘de zirveyi gören hisse senedi değeri de, bu sebepten dolayı büyük bir düşüş yaşamakta. Şirketin hisseleri, 2 ay gibi kısa bir sürede yüzde 27‘den fazla değer kaybetti. Apple, üç aylık çeyrek dönem gelirini Ocak ayında rapor halinde sunacak. Ancak aldıkları kararlarla birlikte şirket, artık birim satışları raporda belirtmeyecek.