BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.307,82
HABER /  GÜNCEL

Apo'nun içi rahatmış!

Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan İmralı’da yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yaptı.

Abone ol

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, ağabeyi ile görüşmek için gittiği İmralı Adası'ndan Gemlik ilçesine döndü.

Öcalan, adadan dönmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ağabeyiyle görüşmesinin bir saat sürdüğünü söyledi.

Yaşanan sürecin çok hassas olduğunu belirten Öcalan, "Tek taraflı süreç yürümeyecek. Bunu herkesin bilmesi gerekmektedir. Eğer herhangi bir iş olursa iki taraflı olur. 6-7 aydan beri ağabeyim elinden geleni yaptı, içi rahattır. Bundan sonra bu süreç tek taraflı yürümeyecektir ve yürümez de. En kısa zamanda avukat ve vekillerin oraya gitmesinde fayda vardır" dedi.

Öcalan, bir gazetecinin, Suriye'de yaşanan son gelişmelerle ilgili düşüncelerini sorması üzerine, "El-Kaide'nin yaptıkları insanlığa sığmayan bir katliamdır. Bunların Ortadoğu'ya ve Türkiye'ye bir fayda getirmeyeceğini herkesin iyi bilmesi gerekmektedir. Bunu tüm dünyanın bilmesi gerekmektedir" diye konuştu.

Daha sonra Öcalan, adadaki hükümlülerden Cumali Karsu'nun yakını Hanefi Karsu ile otomobile binerek ilçeden ayrıldı.

Mehmet Öcalan, İmralı yolculuğu öncesinde yaptığı açıklamada da, "Hukuk devletinde böyle bir uygulama olamaz. Orada, dört duvar arasında, bir kuyuda yaşıyor. Villada yaşayanlar orada bir ay kalsınlar, görsünler. Mutlaka avukatlarıyla görüşmesi lazım" ifadelerini kullanmıştı.