BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,18
HABER /  GÜNCEL

AP'den Erdoğan'a ilk yanıt! Hataydı

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Kati Piri, AP'nin Türkiye kararı sonrası 'sınır kapılarını açarız' açıklamasıyla tepki gösteren Erdoğan'a yanıt verdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AP'nin müzakereleri dondurma kararına gösterdiği tepkiye bir yanıt da Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Kati Piri'den geldi.

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Kati Piri yaptığı açıklamada ''sığınmacı anlaşmasını müzakerelerle ilişkilendirmek hataydı'' dedi.

BAŞINDAN BERİ HATAYDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine “AB-Türkiye anlaşmasının başarılı olması için çalışıyoruz” diyerek yanıt veren Avrupa Komisyonu Sözcüsü’nün açıklamalarını Twitter takipçileriyle yeniden paylaşan Piri, “Sığınmacı anlaşmasını üyelik müzakereleri ile ilişkilendirmek başından hataydı'' diye yazdı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan sabah saatlerinde yaptığı açıklamada; ''Kapıkule'ye 50 bin mülteci dayandığı zaman feryat ettiniz, 'Acaba Türkiye sınır kapılarını açarsa ne yaparız' demeye başladınız. Bana bak, eğer daha ileri giderseniz bu sınır kapıları da açılır bunu da bilesiniz. Öyle kurusıkı tehditlerden ne ben anlarım ne bu millet anlar, bunu da bilesiniz" sözleriyle Avrupa Parlamentosu'na tepki göstermişti.