BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.326,03
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

AÖO 2018 Açıköğretim Ortaokul sınav giriş belgesi alma sayfası

Açıköğretim Ortaokul sınav yerleri Milli Eğitim Bakanlığı sayfasında erişime açıldı. 2. dönem AOÖ sınavları haftasonu 31 Mart cumartesi günü 2 oturum şeklinde yapılacak. İlk AOÖ oturumu. saat 09.30'da olacak. Ortaokul eğitiminin dışarıdan tamamlamak isteyen öğrenciler Açıköğretim ortaokul sınav giriş yerlerini ve AOÖ sınav giriş belgelerini online olarak https://aionet.meb.gov.tr adresinden öğrenebilecek. 2018 AÖO sınavı ne zaman, Açıköğretim Ortaokulu 2. dönem sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak ve AÖO sınav giriş belgesi alma işlemi detaylar haberimizde. MEB sınav takvimine göre 2018 yılında AÖO sınavı 17 Mart cumartesi günü 2 oturum şeklinde yapılacaktı ama sınav tarihi 31 Mart'a ertelendi. AÖO sınav giriş yerleri ve belgeleri belli oldu mu? İşte AÖO sınavları, tarihi, giriş yerleri, ve belgeleri

Abone ol

2018 Açıköğretim Ortaokul sınav yerleri erişime açıldı Milli Eğitim Bakanlığı resmi sitesi https://aionet.meb.gov.tr adresinde. AOÖ sınav giriş belgesi alma sayfasını yayınladı. Bu haftasonu yani 31 Mart cumartesi günü 2 oturum şeklinde yapılacak olan AOÖ sınavının ilk oturumu saat 09.30'da başlayacak. 2. aoö oturumu ise 14.002te yapılacak. 2018 Açıköğretim ortaokulu sınav sonuçları ise 19 Nisan'da açıklanacak.

AÖO SINAVI NE ZAMAN SAAT TAM KAÇTA:  MEB tarafından düzenlenen AÖO sınavlarında program şu şekilde olacak;

1. Oturum 31 Mart 2018 9.30
2. Oturum 31 Mart 2018 14.00

Sınava gireceğiniz her dersten 20’şer soru sorulacaktır. Her bir sorunun değeri 5 puandır. Bir dersten başarılı olabilmeniz için en az 45 puan almanız gerekmektedir. Yanlış cevaplarınız değerlendirmede dikkate alınmayacaktır. Diğer bir ifade ile yanlışların doğruları götürmesi diye bir uygulama yoktur.

AÖO SINAV YERİ VE GİRİŞ BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

MEB'DEN YENİ AÖO TARİHİ AÇIKLAMASI: AÖO sınavlarının ertelenmesine dair MEB tarafından yapılan açıklama şu şekilde; Merkezi Sistem Sınav Uygulama Takviminde 17 Mart 2018 tarihinde yapılması kararlaştırılan 2. Dönem Açık Öğretim Ortaokulu Sınavı, Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Baskı Ünitesinde meydana gelen teknik arıza sebebiyle 31 Mart 2018-1 Nisan tarihinde yapılması kararlaştırılmıştır.

AOÖ SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN: AÖO 2. Dönem Sınavı için giriş yerleri için gözler MEB'de, sonuçlar ise19 Nisan 2018 tarihinde açıklanacak.

Kredi sistemi üzerinden sınıf geçme sisteminin olduğu açık öğretim ortaokulu sınav takvimi de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanmaktadır. Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkartılmasının ardından bir lise diplomasına sahip olmanın yolu birinci derecede örgün eğitimden geçerken bir diğer seçenekte hayat boyu öğrenme genel müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen açık ortaokul ve lise öğrenimi olmaktadır.

2018 AÖO SINAV YERİ: 2018 AÖL sınavı 1. oturum 31 Mart Cumartesi günü günü 09.30 yapılacak. İkinci oturum ise 31 Mart cumartesi günü saat 14.00'te yapılacak.  2018 AAÖL sınav sonuçları ise 13 Nisan 2018 de açıklanacak.

Kredi sistemi üzerinden sınıf geçme sisteminin olduğu açık öğretim ortaokulu sınav takvimi de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanmaktadır. Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkartılmasının ardından bir lise diplomasına sahip olmanın yolu birinci derecede örgün eğitimden geçerken bir diğer seçenekte hayat boyu öğrenme genel müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen açık ortaokul ve lise öğrenimi olmaktadır.

2018 AÖO KILAVUZU: I. Oturum 31 Mart 2018 Cumartesi 09.30

II. Oturum 31 Mart Cumartesi 14.00

• Sınava gireceğiniz her dersten 20’şer soru sorulacaktır. Her bir sorunun değeri 5 puandır. Bir dersten başarılı olabilmeniz için en az 45 puan almanız gerekmektedir. Yanlış cevaplarınız değerlendirmede dikkate alınmayacaktır. Diğer bir ifade ile yanlışların doğruları götürmesi diye bir uygulama yoktur.

• Yurt Dışı Sınav Merkezlerindeki sınavlar Türkiye saati ile aynı olacak şekilde yapılacaktır. Yurt dışında sınava girecek öğrencilerimizin bu konuda dikkatli olmaları gerekmektedir.

• Öğrencilerimiz sınav giriş belgesinde belirtilen okul ve salonlarda sınava girmek zorundadır.

• Sınav Giriş Belgenizi ‘’Öğrenci Genel Bilgileri’’ menüsü altında yer alan ‘’ Sınav Giriş Belgesi’’ ekranından seçerek yazdırabilirsiniz.

• Sınav Giriş Belgenizi sistemde yayınlandıktan hemen sonra alınız, son günlere bırakmayınız.

• Sınav günü yanınızda Sınav Giriş Belgesi ile birlikte geçerli kimlik belgenizi (fotoğraflı nüfus cüzdanı, pasaport veya sürücü belgesinden herhangi birini) bulundurunuz. Bunun yanında Öğrenci Kimlik Kartınızın da yanınızda bulunmasında yarar vardır.

• Sınav Giriş Belgesinde yedek salonda sınava girecek öğrenciler, öğrenci numaraları ile sınav giriş belgesindeki ders kodlarını ve diğer bilgileri dikkatli bir şekilde cevap kâğıtlarına kodlayacaklardır.