BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,03
ALTIN 2.324,05
HABER /  GÜNCEL

AÖL sınavı ne zaman MEB AÖL 3. dönem sınav bilgisi tablosu-2018

Binlerce öğrencinin girdiği AÖL sınavları yani Açıköğretim lise sınavları ne zaman yapılacak? MEB 2018 iş takvimine göre AÖL 3. dönem sınavı 7-8 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek. AÖL sınav giriş belgeleri ise 3 Temmuz Salı günü yayınlanacak.

Abone ol

AÖL sınavları ne zaman, AÖL 3. dönem sınavı ne zaman yapılacak MEB 2018 iş takvimi güncel bilgiler haberimizde. Açıköğretim lisesi öğrencileri AÖL’e kayıt olarak yılda üç dönem öğrenim görüyor. Lise öğrenimi dışarıdan tamamlamak isteyen binlerce adayın girdiği AÖL sınavları 7-8 Temmuz'da yapılacak. AÖL sınav giriş belgeleri ise 3 Temmuz Salı günü erişime açılacak. Adaylar AÖL sınavlarına, AÖL sınav giriş belgeleri ile girebilecek. Sınav giriş belgesi online olarak alınacak. 

 AÖL SINAVLARI NE ZAMAN: AÖL 3. dönem sınavları, 7-8 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek. Bu sınavın giriş belgeleri 3 Temmuz Salı günü yayımlanacak. Sınavın sonuçları ise 31 Temmuz Salı günü ilan edilecek.
aol

AÖL'DEN KAÇ PUANLA MEZUN OLUNUR: Mezuniyet için toplam Dönemin: en az 8 ve üzeri, Toplam Kredinin: 192 ve üzeri, Alan Kredisinin (alanlı okuyanlar için): 80 ve üzeri olması gerekir.

Bunların öğrencilik durumlarına göre dağılımı şöyle;
Alanlılar için: 112 kredi ”ortak”, 80 kredi ise ”alan” kredisi olması,
Alansızlar için: 120 kredi ”ortak”, 72 kredi ise ”seçmeli” derslerden tamamlanması gerekiyor. Bu alt limitlere sahip olan öğrenciler, Açık Öğretim lisesinden mezun olabilir.