BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,84
ALTIN 2.435,29
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

AÖL kayıt yenileme 2018 son gün kayıt ücreti nereye yatacak?

AÖL kayıt yenileme 2018 ne zaman bitiyor nasıl yapılacak? Binlerce açıktan lise okuyan adayların merak ettiği AÖL kayıt yenileme işlemleri için son düzlüğe girildi. MEB AÖL kayıt yenileme işlemleri bugün sona eriyor. Peki AÖL kayıt yenileme ücreti ne kadar nereye yatacak?

Abone ol

MEB tarafından düzenlenen AÖL kayıt işlemleri için sona gelindi. 8 Ocak'ta başlayan AÖL kayıt işlemleri bugün sona eriyor. İşlemler 23:59'a kadar devam edecek. Peki AÖL kayıt yenileme nasıl yapılacak?

AÖL kayıt yenileme ile öğrenciler yeni döneme başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek işlemlere müracaat eden öğrenciler, ilk kayıt kılavuzu aracılığıyla kolayca kayıtlarını yenileyebilecekler. 

AÖL KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR? Öğrencilik durumu silik, donuk veya aktif olan öğrencilerimiz kayıt yenileme işlemi yaptıracaktır. Kayıt yenileme işlemini yaptırmayan öğrenciler ise  II. Dönem sınavına katılamaz. AÖL kayıt yenileme başvuru işlemi, il ve ilçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri aracılığıyla gerçekleştirilecek.  Fakat önce para yatırmanız gerekiyor.

AÖL KAYIT YENİLEME PARASI NEREYE YATIYOR?  2018 yılında bir dönem için kayıt yenileme Sınav Ücreti; 30 TL olarak belirlenmiştir. (30 TL Açık Öğretim Lisesi Kayıt Yenileme Sınav Ücreti olarak 5 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliğine yatırılacaktır.) Sitede yer alan bilgilere göre, odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartı ile kayıt yenileme sınav bedelini yatırabilirsiniz. 2- T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının internet bankacılığını kullanarak kayıt yenileme sınav bedelini yatırabilirsiniz.Tahsilat esnasında adaylardan talep edilen telefon numarasının mümkün olduğunca adaya ait olması ve doğru telefon numarası bildirilmesi zorunludur. 3- İlk kayıt sınav bedeli anlaşmalı bankaların ATM’lerinde yatırılmaktadır. ATM’lerden yatıracağınız ücretin mutlaka Açık Öğretim Lisesi ilk kayıt sınav bedeli olarak yatırıldığına dikkat ediniz.

meb