BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,79
ALTIN 2.493,47
HABER /  GÜNCEL

AÖF sonuçları vize sonuç ekranı açıklandı mı?

AÖF sonuçları vize sınav sorgu ekranı için geri sayım başladı. 26-27 Kasım'da yapılan AÖF vize sınav sonuçlarının en geç 1 hafta içinde açıklanması bekleniyor. AÖF sinav sonuc bilgisi anadolu.edu.tr'de olacak.

Abone ol

AÖF sonuçları vize sınavı sonuç sorgu ekranı açıklanıyor. AÖF vize sonuçları için geri sayım başladı. 26-27 kasım AÖF vize sınav sonuçlarının en geç 1 hafta içinde açıklanması bekleniyor. Daha önceki sınavları sınavdan sonra yaklaşık 10 gün içinde açıklayan aöf'nin sınav sonuçlarını önümüzdeki hafta açıklaması bekleniyor.

AÖF vize sınav sonuçları anadolu.edu.tr ile aynı anda internethaber'de olacak. AÖF sonuçları adayların adreslerine posta ile gönderilmeyecek online olarak T.C numarası ile sorgulanacak.

AÖF SONUÇLARI VİZE SINAV SONUÇ EKRANI-2016

Açık Öğretim Fakültesinde eğitim hayatını devam ettiren toplamda bir milyon kişi vardır. Bu öğrenciler açıktan bir bölüm okumaktadırlar. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra ya da bu eğitimi alırken aynı zamanda çift diplomaya sahip olabilmek için günümüzde pek çok kişi açıktan bir başka bölüm okumaya başlamıştır. Açıktan okuyacak oldukları bu bölüm sayesinde öğrenciler aynı lisans diploması elde edeceklerdir. Eskişehir Anadolu Üniversitesinin her yıl verdiği hizmetlerden biri olan bu açıktan bölüm bitirme şansına herkes sahiptir. Adayların AÖF başvuru süreçlerini dikkate almaları başvuru döneminde yapılması gerekenleri yapıp sınav ücretlerini ilgili alanlara yatırmaları koşulunda bu işlem tamamlanır.

AÖF SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖF SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Açıktan bölüm okuyan kişilerin sınav takvimi de normal lisans eğitimi alan çoğu üniversitelerle benzerlik gösterir. Tek fark bu sınavların daima hafta sonunda yapılmasıdır. Adaylar başvuru zamanında sınav ücretlerini ödeyerek sınavlara katılım şansı kazanırlar. Kazandıkları bu şanstan sonra da artık onlar açıktan bölümlerini bitirmeye çalışırlar. Anadolu Üniversitesi adı altında bulunan pek çok dört yıllık ve de iki yıllık bölümler vardır. Lise mezunu olan herkes bu şekilde açıktan kolayca bir bölüm okuyabilir. Günümüzde de artık bu şekilde açıktan bölüm okuyan çok sayıda kişi vardır. Çünkü açıktan bölüm bitirmek için tek koşul sınavlara gidip gelmektir. Normal üniversite okumaktan daha kolaydır. Sınavları verdiğiniz takdirde sizlere dönem sonucunda Anadolu Üniversitesi adında bölümünüzü bitirdiğinize dair diploma verilir. Bu diplomada açıktan okuduğunuza dair hiçbir bilgi yer almaz. Yani dolayısıyla da sizler lisans eğitimi alan kişilerden hiçbir farkınız kalmayacak şekilde üniversite diploması almış olacaksınız.

AÖF güz dönemi ara sınav dönemi sona ermiştir. Artık adaylar bir sonraki aşama olan AÖF güz dönemi final dönemine çalışmaya başlamıştır. Gerçekleştirilen sınavlarda dört yanlış bir doğruyu götürecektir. Test şekilde bu sınavlar gerçekleştirilir. Resmi sayfalar üzerinde ise AÖF soru ve cevapları yayımlanmıştır. Sınav giren adaylar AÖF soru ve cevapları hakkında merak ettikleri tüm soruların yanıtını bu sistem üzerinden öğrenebilirler. Yapılan bu pratik işlem sayesinde sınav esnasında yaptıkları yanlışları fark edebilirler. AÖF soru ve cevaplarının açıklanması işte bu yönden oldukça iyidir. AÖF sonuçları açıklanmadan önce kişilerin ortalama olarak sınavlardan kaç puan aldıklarını tahmin etmelerine yarar. Aynı zamanda AÖF soru ve cevaplarını görerek nerede hata yaptığınızı görebilir, bu konuya çalışırken çıkabilecek soruları da kendiniz tespit etmiş olursunuz.  İnternet üzerinde ilgili alanlardan adayların yapması gereken birkaç işlem sonucunda Açık Öğretim Fakültesi soru ve cevaplarına oldukça kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.