BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,10
ALTIN 2.310,71
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

AÖF sonuçları sınav sorgu sayfası son haber!

AÖF sonuçları açıklandı. 16-17 Nisan AÖF vize sonuçları için beklenen tarih 2 Mayıs Pazartesi saat 16.00 idi. Ama AÖF sınav sonuçları erken açıkladı. Adaylar anadolu.edu.tr adresinden aöf sınav sonuç sorgu sayfasından öğrenebilecekler.

Abone ol

AÖF sınav sonuçları açıklandı, heyecanlı bekleyiş sona erdi. 16-17 Nisan AÖF bahar dönemi vize sınav sonuçları anadolu.edu tr aöf sınav sonuç sorgu sayfasının erişime açıldı. AÖF sonuçlarının en geç 2 Mayıs Pazartesi günü saat 16.00'a kadar açıklanacağı tahmin ediliyordu. Ancak AÖF sürpriz yaptı ve sonuçları erken açıkladı. AÖF sınav sonuçları anadolu.edu.tr'de.

Peki AÖF sınav sonuçlarını adaylar nasıl öğrenecek?AÖF sınav sonuçları anadolu.edu.tr adresinde erişme açılacak. Öğrenciler sisteme TC ve TCKN şifresi yaparak girebilecekler. AÖF sonuçları anadolu.edu.tr ile aynı anda internethaber'de olacak. Bizi takip edin.

AÖF SINAV SONUÇLARI SORGU EKRANI

AÖF sonuçları açıklanıyor sınav sonuç sayfası için kritik günler başladı. AÖF bahar dönemi vize sınav sonuçlarının 2 Mayıs Pazartesi günü saat 16.00'a kadar açıklanması bekleniyor. Daha önceki sınav sonuçlarını 15 gün içinde açıklayan AÖF'nin aof sonuçlarini de önümğzde ay yani mayısın 15'inde açıklaması bekşeniyor. AÖF sonuçlarını anadolu.edu.tr sonuç ekranı ile aynı anda internethaber'den öğrenebilrisiniz..

AÖF SORULARI VE CEVAP ANAHTARLARI YAYINLANDI

Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültesi öğrencilerinin sınav soruları ve cevap anahtarları sınavın yapıldığı günü takip eden üç iş günü içerisinde Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sınav Yayınlama Sisteminden yayınlanmaktadır. http://sinav.eogrenme.anadolu.edu.tr adresinden Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sınav Yayınlama Sistemine erişebilirsiniz.

AÖF SINAV SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN

ARA SINAV NOTUNUN BAŞARI NOTUNA KATKISI NE KADAR?

Açıköğretim sistemine göre öğretim yapılan programlarda (İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan dersler ve ödevi olan dersler hariç) yapılan sınavlar sonucunda alınan notların, başarı notuna katkı oranları; ara sınav notunun % 30’u, dönem sonu sınav notunun %70’tir.
Bir Dersin Başarı Notu = (Ara Sınav Notu X %30) + (Dönem Sonu Sınav Notu X %70) değerlerinin toplamı ile hesaplanır.

Örneğin; “Çağdaş Felsefe” dersinin ara sınavında 60, dönem sonu sınavında 80 alan bir öğrencinin başarı notu şu şekilde hesaplanmaktadır.
Başarı Notu = (60 X %30) + (80 X %70) => Başarı Notu = 18 + 56 => Başarı Notu = 74

AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AÖF sınav sonuçları sınav tarihinden itibaren 15 gün sonra sistemde yayınlanıyor. Sınav sonuçlarını görüntülemek isteyen öğrenciler AÖF sistemine giriş yaparak sonuçlarını sorgulayabilirler.


3 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRMEYECEK

Cevaplar değerlendirilirken doğru cevaplara puan verilecek ancak yanlış cevaplar için puan düşürülmeyecektir. Başka bir deyişle, yanlış cevaplar doğru cevapları götürmeyecektir. Bu nedenle sınava girecek öğrencilerin sınavda boş soru bırakmamaları yararlı olacaktır.

Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir.

1. Yıl 1. yarı yıl (dönem) 2. yarı yıl (dönem)
2. Yıl 3. yarı yıl (dönem) 4. yarı yıl (dönem)
3. Yıl 5. yarı yıl (dönem) 6. yarı yıl (dönem)
4. Yıl 7. yarı yıl (dönem) 8. yarı yıl (dönem)

SINAV GEÇME NOTLARI

Harf Notu - Katsayısı
AA 4,00
AB 3,70
BA 3,30
BB 3,00
BC 2,70
CB 2,30
CC 2,00
CD 1,70
DC 1,30
DD 1,00
FF 0,00

Güz dönemi veya akademik yılsonunda 2,00 ortalamasını sağlayamayan öğrenciye akademik yetersizlik uyarısı yapılır.

Genel Not Ortalaması: Genel not ortalaması bütün dönemlerde aldığımız derslerin toplam not değerleri ile toplam kredilerine bölünmesi ile bulunur.

Ders Geçme: Dersi geçmek için o dersin harf notuna bakılır. Eğer CC ve üzeri ise o dersi koşulsuz şartsız geçmişsiniz demektir.

Dersten Kalma: Dersten kalmak için o dersin harf notuna bakılır. Eğer FF ise o dersten direk kalmışsınız demektir ve sonraki yıl bu dersi almanız gerekmektedir.

Şartlı / Koşullu Geçme: Dersinizin harf notu CD DC yada DD ise bu derslerden koşullu olarak geçmişsiniz demektir. Bu şekilde geçmenin koşulu ise bir sonraki dönem Genel Not Ortalamanızı 2.0′ın üzerinde getirmeniz gerekmektedir. Yani Genel not ortalamanız 2.00 ise bu dersi/dersleri geçmiş, 2.00 ve altında gelir ise bu dersten/derslerden kalmışsınız demektir.

Akademik Yetersizlik Uyarısı Ve Ders Tekrarı: Güz dönemi veya akademik yıl sonunda 2.00 GNO sağlayamayan öğrenciye “Akademik Yetersizlik Uyarısı" yapılır. “Akademik Yetersizlik Uyarısı" alan öğrencinin, bir sonraki dönem sonundaki GNO'nın en az 2.00 olması gerekir.

Bu koşulu yerine getiremeyen öğrenciler, kayıt yenilettiği dönemde, son iki dönemdeki CC'nin altında not aldığı dersleri ilgili dönemde tekrar etmek suretiyle genel not ortalamasını en az 2.00'ye yükseltmek zorundadır. Ders tekrarına kalan bir öğrencinin, tekrar ettiği dönem sonunda 2.00 genel not ortalamasını sağlaması halinde ders tekrarı yapmayacaktır. Ancak, bir dersten FF, DZ ve YZ notu alan bir öğrenci bu dersleri, derslerin verildiği dönemde tekrar almak zorundadır. Ders tekrarına kalan öğrenci kayıt yenileme döneminde ders ekle-sil işlemi sırasında, CC'nin altında not aldığı dersleri almak zorunda olduğundan bu dersleri eksiltmesi mümkün değildir.

AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 16-17 Nisan tarihlerinde sınava giren öğrenciler artık sonuçları bekliyor. Sınav soru ve cevaplarının online olarak sunulmasının ardından şimdi de gözler sonuçlara çevrildi. Puanları hakkında ufak da olsa fikir sahibi olan öğrenciler AÖF sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Peki AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?