BIST 9.715
DOLAR 32,55
EURO 34,92
ALTIN 2.429,75
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

AÖF sonuçları sınav sorgu ekranı açıklanıyor!

AÖF sonuçları açıklanıyor beklenen tarih en geç 17 Haziran cuma. 4-5 haziran AÖF final sonuçları için gözler sonuç ekranında. AOF sinav sonuc giriş ekranı anadolu.edu.tr adresi ile aynı anda internethaber'de olacak.

Abone ol

AÖF sonuçları açıklanıyor son gün 17 Haziran cuma günü. 4-5 Haziran'da yapılan AÖF final sınav sonuçları için geri sayım başladı. Daha önceki aof sinav sonuçlarını sınav itiraz süresinden kısa bir süre sonra açıklayan anadolu.edu.tr'nin sınav sonuç ekranını en geç 17 Haziran'a kadar erişime açması bekleniyor. Peki 4-5 haziran AÖF final sınav sonuçları nasıl öğrenilecek? AOF sinav sonuc giriş ekranı anadolu.edu.tr adresi ile aynı anda internethaber'de olacak. 

Adaylara AÖF sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gelmeyecek. AÖF sonuçları online olarak sonuc.anadolu.edu.tr adresinden T.C şifresi ile sorgulanacak.

AÖF SINAV SONUÇLARI AÇIKLANIYOR KRİTİK TARİH

AÖF sonuçları açıklanıyor beklenen tarih en geç 17 Haziran cuma. 4-5 haziran AÖF final sonuçları için gözler sonuç ekranında.

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ'NDE OKUYANLAR ÜZÜLECEK!

A
nadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde (AÖF) yer alan ve önceki yıllarda sınavsız geçiş yapılan lisans programlarına, bu yıldan itibaren ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile kayıt yapılabilecek. AÖF Dekanı Prof. Dr. Yücel Güney yaptığı açıklamada DGS'nin 31 Temmuz tarihinde yapılacağını ve son başvuru tarihinin 13 Haziran olduğunu söyledi.
 
Önlisans mezunlarının lisans programlarının 3'üncü sınıfından devam edebilmelerine olanak tanıyan dikey geçiş sistemi, artık tamamen Dikey Geçiş Sınavı ile yürütülecek. Önlisans programlarından mezun ya da son sınıfta olan öğrencilerin, Anadolu Üniversitesi'nin Açıköğretim Sistemi ile eğitim-öğretim yapılan lisans programlarına kayıt olabilmeleri için 2016 yılından itibaren artık Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı'na başvurmaları gerektiği bildirildi.

Dekan'dan açıklama geldi

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve AÖF Dekanı Prof. Dr. Yücel Güney, yeni uygulama hakkında bilgi verdi. Güney, “Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Fakültesi Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik esaslarına göre Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Fakültesi önlisans programı mezunlarından lisans öğrenimine devam etmek isteyenler dikey geçişle kayıt yaptırabilmektedirler. Geçmiş yıllarda öğrencilerimizi sınavsız olarak Açıköğretim Sistemi lisans programlarına kayıt yapabiliyorduk. 2016-2017 öğretim yılından başlayarak artık Anadolu Üniversitesi Açıköğretim sistemi lisans programlarına, Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Fakültesi önlisans programları son sınıf öğrencileri ve mezunları dikey geçiş yapmak istiyorlarsa 2016 DGS'ye girmek zorundadırlar" dedi.

Başvuru için son gün 13 Haziran

Prof. Dr. Güney, Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Fakültesi önlisans programları son sınıf öğrencileri ve mezunlarının, örgün ve Açıköğretim Sistemi lisans programlarına dikey geçiş yapmaları ile ilgili sınav ve yerleştirme işlemlerinin ÖSYMtarafından yürütüldüğünü de hatırlatarak, şöyle devam etti:

“Dikey Geçiş Sınavı 31 Temmuz 2016 tarihinde yapılacak olup, sınava girmek isteyen adayları, 31 Mayıs-13 Haziran 2016 tarihleri arasında DGS kılavuzundaki başvuru koşullarındaki açıklamalara göre başvuru işlemlerini ÖSYM başvur

2016 AÖF SINAV TAKVİMİ

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından yapılan duyuruya göre AÖF 2016 sınav tarihleri şu şekilde:

Açık Öğretim Fakültesi Bahar Dönemi Final Sınavları (16 – 17 Nisan 2016)

Açık Öğretim Fakültesi Yaz Dönemi Final Sınavları (4 – 5 Haziran 2016)

Açık Öğretim Fakültesi Tek Ders Sınavı (16 Temmuz 2016)

AÖF FİNAL SINAVI SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

Anadolu Üniversitesi AÖF final sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler Anadolu Üniversitesi AÖF öğrenci sistemi üzerinden (https://login.anadolu.edu.tr/login.aspx) sınav sonuçlarını sorgulayabilirler.

Öğrencilerin sisteme e-posta veya T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle girmeleri gerekmektedir.

AÖF ÖĞRENCİLERİNİN BİLMESİ GEREKENLER

AÖF öğrencilerinin sınavlarla ve derslerle alakalı bilmesi gereken bazı kavramlar bulunmaktadır. Bu kavramlar ise şu şekildedir:

Genel Not Ortalaması – AÖF öğrencilerinin bütün dönemlerde aldığı derslerin toplam not değerleri ve toplam kredilerine bölünmesiyle ortaya çıkan rakamdır.

Ders Geçme – AÖF ders geçme işleminde söz konusu dersin harf notuna bakılmaktadır. Eğer bu not CC ve üzeri ise o ders geçilmiş demektir.

Dersten Kalma – Dersten geçme gibi dersten kalma durumunda da dersin harf notuna bakılmaktadır. Bu da ders FF ise o dersten kaldığınız anlamına gelmektedir.

Şartlı/ Koşullu Geçme – Ders harf notunuz CD, DC veya DD ise söz konusu derslerden koşullu geçtiğiniz anlamına gelmektedir. Bu şekilde geçmek için ise bir sonraki dönemde Genel Not Ortalaması 2.0’ın üzerinde olmalıdır.