BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.300,51
HABER /  GÜNCEL

AÖF sınav yerleri 26-27 Mayıs AÖF sınav giriş belgesi alma

AÖF sınav yerleri açıklandı mı, AÖF bahar dönemi final sınavı giriş belgesi çıkarma ekranı erişime açıldı mı? Bu haftasonu 26-27 Mayıs'ta yapılacak plan AÖF final sınavları giriş veri ve AÖF sınav giriş belgelerinin 3 iş günü için erişime açılması bekleniyor. AÖF sınav girişi belgesi alma sayfası haberimizde olacak.

Abone ol

AÖF final sınavları için geri sayım başladı. Binlerce öğrencinin gireceği AÖF bahar dönemi final sınavları bu haftasonu 26-27 Mayıs'ta yapılacak. Anadolu Üniversitesi AÖF (Açıköğretim Fakültesi) bahar dönemi final oturumları sınav yerleri için araştırmalar başladı. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2017-2018 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı tarihleri, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bursluluk sınavıyla aynı tarihe geldiği için değiştirilmişti. Peki AÖF sınavı ne zaman yapılacak? AÖF sınav yerleri belli oldu mu?

AÖF öğrencileri bir yandan bahar dönemi final oturumları için hazırlıklarını sürdürürken bir yandan da sınav giriş yerlerini sorguluyor detayları haberimizde. 

AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ YAYIMLANDI MI: Açıköğretim Fakültesi bünyesinde Türkiye'nin birçok merkezinde düzenlenen sınavların giriş belgesi henüz yayımlanmadı. AÖF'ün sınav giriş belgesini hafta başında yayımlaması bekleniyor. Sınav giriş belgesi AÖF'ün resmi sayfasına bağlı olan 'öğrenci otomasyonu' sayfası üzerinden görüntüleniyor ve çıktısı bu sayfa üzerinden alınıyor.

SINAV TARİHLERİNİN DEĞİŞTİRİLMESİYLE İLGİLİ DUYURU: Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıflar) ve ilk defa yapılacak olan Merkezi Sınavla Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumları İçin Yapılacak Sınav (8. sınıflar) tarihleri MEB tarafından 02-03 Haziran 2018 tarihleri olarak yeniden belirlenmiştir.
Bu nedenle 02-03 Haziran 2018 tarihlerinde yapılması planlanan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2017-2018 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı tarihlerinin 26-27 Mayıs 2018 tarihlerinde yapılması kararı alınmıştır.

AÖF'TEN ÜÇ DERS SINAVI ÖNCESİ ÖNEMLİ DGS DUYURUSU: Anadolu Üniversitesi Merkezî Açıköğretim ve Uzaktan Öğretim Sistemine göre eğitim-öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin lisans veya önlisans programlarında kayıtlı öğrenciler için Üç ders sınavı, 21 Temmuz 2018 Cumartesi günü saat 15:00’de, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Samsun, Sivas, Trabzon, Van illeri ile KKTC/Lefkoşa’da gerçekleştirilecektir.

2018 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Üç Ders Sınavı 21 Temmuz 2018 Cumartesi aynı gün yapılacaktır.

Dikey Geçiş Sınavı: 21 Temmuz 2018 Cumartesi Saat:10:00

Üç Ders Sınavı: 21 Temmuz 2018 Cumartesi Saat:15:00

Her iki sınava katılmak isteyen adaylar Dikey Geçiş Sınav merkezi ile Üç Ders sınav merkezini aynı il seçmelidirler.ÖSYM Aday İşlemleri DGS Sınav Merkezi tercihi sırasında yukarıda yer alan üç ders sınav merkezlerini tercih etmelidirler.