BIST 9.464
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.495,92
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

aöf sınav sonuçları sorgulama final notu

aöf final sınav sonuçları için artık geri sayım başladı. Final sonuçları açıklanıyor öğrenciler sonuçlarını aof.edu.tr adresinden öğrenebilecekler.

Abone ol

aof final sonuçlarının açıklanması için artık son 2 gün! 24-25 Ocak tarihleri arasında yapışan aöf final sonuçları açıklanıyor. Öğrenciler final sonuçlarını aof.edu.tr adresinden T.C numaraları ile sorgulatabilecekler. BÜT şansı olmayan binlerce öğrenci ümitlerini AÖF final sınavına bağladı. Sonuçların ayın 12'sine kadar saat 18:00 sularında açıklanması bekleniyor. Öğrenciler sonuçları öğrenmek için AÖF final sonucu sorgulama ekranına T.C numaraları ile giriş yapacaklar.

AÖF final sonuçları açıklanıyor aof.edu.tr adresinden açıklanacak sonuçları öğrenciler T.C numaraları ile kolayca öğrenebilecek. 2015  Güz dönemi Final sonuçlarının en geç bu ayın 12'sine kadar açıklanması bekleniyor. Prof. Dr. Yücel Güney, AÖF final sonuçlarının açıklanacağı tarihi açıkladı. Güney'in açıklamasına göre sonuçlar en geç perşembe gününe kadar açıklanacak. Öğrenciler sonuçları aof.edu.tr adresinden T.C numaraları ile öğrenebilecekler.

aöf-sonuçlari.jpg

AÖF SONUÇLARI AÇIKLANIYOR

Öğrenciler sonuçlarını anadolu.edu.tr adresinden T.C numaraları ile birlikte öğrenebilecekler. 24-25 Ocak tarihlerinde yapılan açıköğretim güz dönemi final sınavı sonuçları en geç 12 şubat perşembe gününe kadar açıklanacak.

aöf-final-sonucu.20150206110814.jpg

AÖF Güz Dönemi Final Sınavı'nın sonuçlarına ilişkin açıklama yapan Prof. Dr. Güney, öğrencilerin AÖF final sonuçlarını aof.edu.tr adresinden öğrenebileceklerini açıkladı.

aöf-final-sonuçlari.jpg

24-25 Ocak 2014 tarihlerinde yapılan AÖF Güz Dönemi Final Sınavı'nın sonuçlarına ilişkin Prof. Dr. Güney, sonuçların 12 Şubat Perşembe gününe kadar açıklanacağını bildirdi. Güney, "Bana gelen bilgiler doğrultusunda sonuçları 12 Şubat Perşembe gününe kadar açıklamayı planlıyoruz" dedi.

AÖF ÖĞRENCİLERİNE E-BÜLTEN HİZMETİ

Prof. Dr. Güney, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencilerine yönelik e-bülten uygulaması başlattıklarını da kaydetti. "Bu bültende, açıköğretim sistemindeki yeniliklerden yapılan çalışmalara kadar birçok haber yer alıyor" diyen Güney, şöyle devam etti:

"9 sayfalık bültenimizi öğrencilerimize e-mail yoluyla gönderiyoruz ve ilk bültenimizi gönderdik. Açıköğretim sisteminden haberdar olmak isteyen öğrencilerimiz buradan merak ettikleri haberlere kolaylıkla ulaşabilirler. Öğrencilerimiz lütfen e-mail'lerindeki e-bültenleri okusunlar."

Güney, e-bülten'in öğrencilere şuan için 1 ayda bir, ilerleyen zamanlarda ise 15 günde bir gönderileceğini de aktararak, öğrencilerden "@anadolu.edu.tr" uzantılı mail adreslerini aktif kullanmalarını istedi.

aöf-fi̇nal-sonuç-2.jpg

SINAV GEÇME NOTLARI NELER?

SINAV GEÇME NOTLARI NELER?

84 – 100 AA 4,00 Geçti
77 – 83 AB 3,70 Geçti
71 – 76 BA 3,30 Geçti
66 – 70 BB 3,00 Geçti
61 – 65 BC 2,70 Geçti
56 – 60 CB 2,30 Geçti
50 – 55 CC 2,00 Geçti
46 – 49 CD 1,70 Ortalamaya Bazlı Geçti
40 – 45 DC 1,30 Ortalamaya Bazlı Geçti
33 – 39 DD 1,00 Ortalamaya Bazlı Geçti
0 – 32 FF 0,00 Kaldı

ÖĞRENCİLER DİKKAT! SINAV TAKVİMİ DEĞİŞTİ

Öğrencilerin dikkatine Açıköğretim (AÖF) Fakültesi sınav takviminde değişikliğe gidildi. Bahar dönemi akademik takvimdeki değişiklik sonrası yeni sınav takvimi ile tek ders sınav tarihi de değişti.

7 Haziran 2015 Genel Seçimleri sebebiyle Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin akademik takviminde değişiklik yapıldı.

aöf-fi̇nal-sonuç.jpg

Bahar Dönemi akademik takvimde değişen tarihler şunlardır;

Kayıt Yenileme/Ekle-Sil
Af Kapsamında Kayıt
Ara Sınav
Dönem Sonu Sınavı
2014-2015 Öğretim Yılı Tek Ders Sınavı
Ara Sınav İçin Sınav Merkezi Değişikliği
Dönem Sonu Sınavı İçin Sınav Merkezi Değişikliği

YENİ SINAV TARİHLERİ

Sınav Türü Sınav Tarihi
Güz Dönemi Ara Sınavı 6 - 7 Aralık 2014
Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 24 - 25 Ocak 2015
Bahar Dönemi Ara Sınavı 18 - 19 Nisan 2015
Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 23 - 24 Mayıs 2015
2014-2015 Öğretim Yılı Tek Ders Sınavı 27 Haziran 2015

İNTERNET BAŞVURU, KAYIT, KAYIT YENİLEME/EKLE-SİL YENİ TARİHLER

Kayıt Türü İnternet Başvuru ve
Kayıt Tarihi **
Mazeretli Kayıt
Tarihi
YENİ KAYIT
GÜZ DÖNEMİ
- ÖSYS Yeni Kayıt
- AYÖS
- Af Kapsamında Kayıt (6353 s. Kanun)
1 Eylül Pazartesi
12 Eylül Cuma
11-12 Eylül
- Yatay Geçiş 15 Eylül Pazartesi
17 Eylül Çarşamba
17 Eylül
KAYIT YENİLEME/EKLE-SİL
GÜZ DÖNEMİ
- Açıköğretim
- İktisat
- İşletme
15 Eylül Pazartesi
26 Eylül Cuma
25-26 Eylül
- Yatay Geçiş ***
- Af ***
Ders Ekleme 22 Eylül Pazartesi
26 Eylül Cuma
25-26 Eylül
ÇOKLU KAYIT
GÜZ DÖNEMİ
- Lisans Tamamlama
- Dikey Geçiş
- Ek Yerleştirme
- İkinci Üniversite
29 Eylül Pazartesi
17 Ekim Cuma
16-17 Ekim
KAYIT YENİLEME/EKLE-SİL
BAHAR DÖNEMİ
- Açıköğretim
- İktisat
- İşletme
23 Şubat 2015 Pazartesi
4 Mart 2015 Çarşamba
3-4 Mart
AF KAPSAMINDA KAYIT
BAHAR DÖNEMİ
- Af Kapsamında Kayıt (6569 s. Kanun)

23 Şubat 2015 Pazartesi
1 Mart 2015 Pazar

28 Şubat-1 Mart
- Af Ders Ekleme***

3 Mart 2015 Salı
4 Mart 2015 Çarşamba

4 Mart
LABORATUVAR DERSLERİNE KAYIT - Laboratuvar Dersleri 4 Mayıs 2015 Pazartesi
8 Mayıs 2015 Cuma
-----

SINAV MERKEZİ DEĞİŞİKLİKLERİ İÇİN SON TARİHLER

Sınav Türü Son Değişiklik Tarihi Açıklama
Güz Dönemi Ara 17 Ekim 2014 Son değişiklik tarihine kadar sınav merkezi değişikliği yapanlar, güz dönemi ara sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.
Güz Dönemi Dönem Sonu 5 Aralık 2014 Son değişiklik tarihine kadar sınav merkezi değişikliği yapanlar, güz dönemi dönem sonu sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.
Bahar Dönemi Ara 4 Mart 2015 Son değişiklik tarihine kadar sınav merkezi değişikliği yapanlar, bahar dönemi ara sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.
Bahar Dönemi Dönem Sonu 9 Nisan 2015 Son değişiklik tarihine kadar sınav merkezi değişikliği yapanlar, bahar dönemi dönem sonu sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.

DERS TRANSFERİ ve MUAFİYET İŞLEMLERİ İÇİN TALEP VE İPTAL BAŞVURU YENİ TARİHLERİ

Güz Dönemi - Kayıt Yenileme 20 - 29 Ağustos 2014
Güz Dönemi - ÖSYS Yeni Kayıt 1 - 12 Eylül 2014

Güz Dönemi - Çoklu Kayıt

(İkinci Üniversite, Lisans Tamamlama, Ek Yerleştirme)

29 Eylül 2014 - 15 Ekim 2014
Bahar Dönemi - Kayıt Yenileme 26 Ocak 2015 - 13 Şubat 2015
 


SORU VE CEVAPLARA NASIL ULAŞILIR?

Anadolu Üniversitesi İktisat, İşletme ve Açıköğretim Fakülteleri 2001 yılından bu yana sınav soruları ve cevap anahtarları e-Kitap biçiminde yayınlanmaktadır. Öğrenciler TC kimlik numarasıyla oturum açarak (Açıköğretim Fakültesi oturum açma sayfası: için tıklayınız) "Fakülte" başlığından "Sınav Soruları" seçeneğine, "Bölüm" başlığından öğretim yılını, "Ders" başlığından istenen sınavı seçerek sınav sorularına erişebilirler.Eğer Açıköğretim sistemiyle öğrenim gören Açıköğretim Fakültesi, İşletme Fakültesi ve İktisat Fakültesi öğrencisi iseniz, "T.C. Kimlik Numaranız" ile e-Öğrenme Portalına oturum açabilirsiniz.

Eğer fakültede bu sistemle öğrenim gören Batı Avrupa Programı öğrencisi iseniz, "Öğrenci Numaranız" ile e-Öğrenme Portalına oturum açabilirsiniz. Anadolu Üniversitesi örgün program öğrencileri de portalda "Öğrenci Numarası" ile oturum açabileceklerdir. Yabancı uyruklu örgün program öğrencileri portalda "9..." ile başlayan "Öğrenci Numarası" ile oturum açabileceklerdir.Eğer öğrencimiz değilseniz, yukarıdaki kutucuğa "konuk" yazarak e-Öğrenme Portalına oturum açabilirsiniz. Ancak bu durumda, çoğu hizmetimizden sınırlı olarak yararlanabilirsiniz. Öğretim Üyeleri, kendilerine bildirilen kullanıcı adı ve şifreleri ile sistemde oturum açabilirler.

AÖF sınav ve değerlendirme sistemleri

1. Yıllık Mutlak Sistem

Yıllık mutlak sistemde dersler dönem esasına göre değil, yıl esasına dayalı olarak belirlenmektedir. Sisteme kayıt yaptıran veya kayıtlı olup kayıt yenileten öğrenciler bir öğretim yılında sorumlu olduğu derslerden ara ve yıl sonu sınavlarına girerler. Yıl sonu sınavında başarısız olan öğrenciler bütünleme sınavına girerler.

Öğrencilerin bir dersten başarılı olabilmeleri için önceden belirlenen not ölçüsüne ulaşması beklenmektedir. Bir başka deyişle, mutlak değerlendirmede ulaşılması gereken standartlar önceden belirlenmektedir. Öğrencinin aldığı notların, belirlenen bu standartlara ulaşması gerekmektedir. Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinde daha önceki öğretim yıllarında yıllık mutlak sistemde öğretim yapılan programlarda geçme notu; ara sınavın %30’u yıl sonu veya bütünleme sınavının %70’nin toplamının en az 50 puan olması gibi bir ölçüt önceden belirlenmektedir.

Geçme notunun anlamı, alınan puanın belirlenen standart ile aynı ya da yüksek olmasıdır; kalma notunun anlamı ise alınan notun belirlenen standardın altında olması demektir. Dersin zorluk derecesi, öğrencinin potansiyeli, ilgi, yetenek ve beklentilerine bakılmaksızın, öğrencilerden her dersten önceden belirlenen başarı sınırına ulaşması beklenir. Bir öğrencinin başarısı, başka bir öğrencinin başarısından bağımsızdır.

2. Dönemlik-Kredili Sistem

Kredili sistem olarak uygulanan sistem literatürde değişik adlarla anılmaktadır. Bunlar; ders geçme, kredili sistem, bireyselleştirilmiş sistem, seçmeli sistem gibi. Tüm bu sistemlerin ortak yanı öğrenciyi merkeze almaları ve öğrencinin yararını ön planda tutan yaklaşımlara dayandırılmış olmalarıdır. Kredili sistemin özellikleri şu şekilde sıralanabilir; Öğrenci merkezlidir.

Her öğrenci potansiyeli oranında başarılı olur. Her öğrencinin her dersten aynı öl-çüde başarılı olması beklenmez. Öğrenciler, ilgileri, yetenekleri, amaçları ve beklentileri doğrultusunda kendi öğre-nimlerini gerçekleştirirler. Öğrenme bireyin sorumluluğundadır.

Program, birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü sınıf dersleri olarak ayrılmaz, ancak dersler ile ilgili koşullar vardır. Kredili sistemin amacı, her öğrencinin kendi ilgi, istek ve yeteneğine göre yönlendirilme-sine, geliştirilmesine, belirli alanlarda yetiştirilmesine ve başarısızlıktan çok, başarının değerlendirilmesine olanak sağlamaktadır.