BIST 9.624
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.495,60
HABER /  GÜNCEL

AÖF sınav sonuç ekranı sorgu paneli-2016

AÖF sınav sonuçları açıklanıyor aöf sonuç sorgu paneli internethaber'de. 26-27 Kasım AÖF sonuçlarının bu hafta en geç 9 Aralık Cuma günü saat 16.00'a kadar açıklanması bekleniyor. AOF sinav sonuc ekrani online sorgulama ekranı-2016

Abone ol

AÖF sınav sonuç ekranı erişime açılıyor kritik tarih 9 Aralık Cuma. 26-27 AÖF sınav sonuçlarının en geç 4 gün içinde erişime açılması bekleniyor. Daha önceki AÖF sonuçlarını sınav tarihinden yaklaşık 10 gün sonra açıklayan AÖF için kritik tarih yaklaştı. Binlerce öğrenci bu haberi bekliyor. AÖF sonuçları sonuc.anadolu.edu.tr ekranı ile aynı anda internethaber'de olcak.

AÖF sınav sonuçları öğrencilerin adresine posta yolu ile gönderilmeyecek. Öğrenciler aöf sonuçlarını online yada mobil olarak öğrenebilecekler.

AÖF SONUÇLARI SINAV SONUÇ EKRANI-2016

AÖF sınav sonuçları için öğrencilerin meraklı bekleyişi sürüyor. Konu hakkında sosyal medya hesaplarında özellikle 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor olması ile ilgili tartışmalar sürerken AÖF sınav sonuçlarına bu uygulamanın nasıl etki edeceği merak ediliyor. AÖF sınav sonuçları henüz açıklanmadı. Sürekli güncelenen haberimiz sonuçların açıklanması ile tekrar yenilenecektir

AÖF sınav sonuçları için binlerce Açıköğretim Fakültesi öğrencisi heyecanla sonuçları bekliyorlar. 26-27 Kasım'da gerçekleştirilen AÖF güz dönemi vize sınavlarıyla birlikte öğrenciler şimdi sınav sonuçlarını bekliyorlar. Özellikle sınavlardan sonra 4 yanlışın 1 doğruyu götürmesiyle beraber öğrenciler soru ve cevapları kontrol etmeye başlamışlardı. Peki, AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Sınav sonuçları tahmini kaç gün içerisinde açıklanır? AÖF final sınavı ne zaman olacak. İşte merak ettiğiniz tüm soruların detayları haberimizde.

4 yanlışın 1 doğruyu götürecek olması ve puanlamanın bu yeni sisteme göre gerçekleştirileceği düşüncesiyle panik olan açıköğretimliler, AÖF final sınavının tarihini ve 2016-2017 sınav takvimini de yakından takip ediyor. Peki, AÖF sınav sonuçları açıklandı mı? Bir sonraki sınav ne zaman yapılacak? İşte, yeni sisteme yönelik detaylar ve sonuçlar için öngörülen tarih!

ATA AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Atatürk Üniversitesi bünyesinde yer alan  ATA AÖF sınav sonuçlarının 15 gün içerisinde açıklanması öngürülüyor. Bu sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler, Akademik LMS paneline giriş yaparak sonuçları öğrenebilecek.

ANADOLU AÖF SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

AÖF sınav sonuçları henüz açıklanmadı ancak 26-27 Kasım’da gerçekleştirilen sınavın ardından ortalama 15 gün içerisinde açıklanması öngörülüyor. Peki, sonuçlara nereden ve nasıl ulaşılır? Öğrenciler TC kimlik numarasıyla oturum açarak (Açıköğretim Fakültesi oturum açma sayfası: için tıklayınız) sınav sonuçlarına erişebilirler. "T.C. Kimlik Numaranız" ile öğrenci portalına giriş gerçekleştirilebiliyor.

FİNAL SINAVI NE ZAMAN?

AÖF sonuçları için gün sayan öğrenciler, bir yandan da bir sonraki sınavın tarihini merak ediyor. İlk sınavın heyecanını üzerinden atan öğrenciler, AÖF final tarihini takip ederek çalışmalarını sürdürüyor. Peki, derslerden geçip geçmeyeceklerini büyük oranda etkileyecek olan AÖF final sınavı ne zaman yapılacak? Finaller 14 Ocak 2017 Cumartesi ve 15 Ocak 2017 Pazar günü yapılacaktır. 14-15 Ocak 2017 tarihlerinde yeni bir sınav merkezinde sınava girmek isteyen öğrenciler 29 Kasım 2016 tarihine kadar sınav merkezi tercih işlemlerini yapmaları halinde Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavına yeni sınav merkezinde girebilirler. 29 Kasım 2016 tarihinden sonra yapılan sınav merkezi tercihleri bir sonraki sınavlar için geçerli olacaktır.

AÖF YENİ SİSTEMİ

AÖF yeni ders sistemine göre; 1. dönemde alınan ancak kalınan bir ders gelecek sene 1. dönem içerisinde, 2. dönemde alınan ancak kalınan ders yine gelecek yıl 2. dönem içerisinde alınabilecektir. Yeni sistem ile geçtiğimiz senelerde 1 Vize + 1 Final olarak yapılan sınavlar artık her dönemde 1 Vize + 1 Final olarak yapılıyor. Bu durum da senede 2 kere Vize + 2 Kere final sınavına giriliyor. Bu vize ve finaller geçmişteki gibi vize%30 ve Final%70 olacak şekilde değerlendirmeye alınarak ortalama hesaplanıyor. Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir.

1. Yıl 1. yarı yıl (dönem) 2. yarı yıl (dönem)
2. Yıl 3. yarı yıl (dönem) 4. yarı yıl (dönem)
3. Yıl 5. yarı yıl (dönem) 6. yarı yıl (dönem)
4. Yıl 7. yarı yıl (dönem) 8. yarı yıl (dönem)