BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.324,88
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

AÖF kayıt yenileme ders ekle/sil harç ücretleri

AÖF kayıt yenileme ders ekle/sil 2016 işlemleri bugün başladı. AÖF kayıt yenilemek isteyen öğrenciler online olarak aof kayit işlemlerini yapabilecek. AÖF kayıt yenileme işlemleri 4 Mart'a kadar sürecek. Peki AÖF kayıt harç ücretleri ne kadar?

Abone ol

AÖF kayıt yenileme ders ekle/sil işlemleri bugün başladı. 2016 AÖF kayıt yenileme işlemleri online olarak yapılacak ve aof kayit yenileme işlemleri 4 Mart'ta sona erecek. Ders/ekle sil işlemi yapacak öğrencilerin ilk olarak aöf harç ücretlerini gerekli bankaya yatırması gerekiyor. Seçeceği ders başına farklı harç ücreti ödeyecek öğrenciler, en az 205 en çok ise 365 lira harç ücreti ödeyecekler. AÖF kayıt yenileme harç ücretini ödeyen adaylar bankadan aldıkları dekont ile kayıt yenileme işlemlerini tamamlayacak.

AÖF KAYIT YENİLEME HARÇ ÜCRETLERİ-2016

AÖF kayıt yenileme 2016 harç ücretleri belli oldu. Öğrenciler AÖF kayıtları için en az 205 en çok ise 365 lira harç ücreti ödeyecekler.


AÖF KAYIT YENİLEME ONLİNE YAPILACAK

İnternetin gelişmesi ve işlemlerimizi online üzerinden yapabilme imkanları ile birlikte, açıköğretim kayıtlarını da yapacak olduğunuz birkaç basit işlem sonucunda online olarak gerçekleştirebilirsiniz. 22 Şubat pazartesi günü başlayacak olan açıköğretim 2. dönem kayıtları 4 mart 2016 tarihine kadar devam edecektir. Mazeretli kayıt yenileme tarihinin 4 Mart 2016 Cuma günü yapılacağı açıklanmış olan Açık Öğretim kayıt yenileme dönemi toplamda 11 gün sürecektir.

HARÇ YATIRMAK İÇİN AMAN DİKKAT!

Kaydınızı yapmanız için ilk olarak gerekli olan harcı yatırmanız gerekmektedir. Harcı yatırdıktan sonra ise ders seçimini kolaylıkla yapabilirsiniz. Gerekli olan harç bedelinizi, internet üzerinden, ATM’lerden ve şubelerden yatırabilirsiniz. Şubeler üzerinden para yatırmak isteyen kişilerin mesai saatleri içerisinde paralarını yatırmaları gerekmektedir. ATM ve internet üzerinden harç yatırmak isteyen kişiler ise, diledikleri zaman 7/24 işlemlerini yapabilirler.

Harç bedelini yatırmış olan öğrenciler, ders kaydını yapabilmeleri için üniversitenin siteleri üzerinden online girişlerini yapmaları gerekmektedir. Anadolu Üniversite'si internet sitesi üzerinden de bu işleminizi yapabilirsiniz. Sisteme giriş yapabilmeniz için ise bazı bilgilerinizi siteme doğru ve eksiksiz bir şekilde girmeniz gerekmektedir. Bu aşamadan sonra T.C kimlik numaranızı ya da e-posta adresinizi ilgili yere girmeniz gerekmektedir. Daha sonrasında belirlemiş olduğunuz şifrenizi giriniz.

ŞİFRENİZİ UNUTTUYSANIZ NE YAPACAKSINIZ?

Eğer şifreniz yoksa veya unuttuysanız, ekran üzerindeki  şifremi unuttum / şifrem yok butonuna basarak sizden istenilen bilgilerinizi girerek şifrenizi edinebilirsiniz. Şifrenizi değiştirmek için yine ilgili butona basarak işleminizi yapabilirsiniz. İşlemlerinizi ayrıca bunlara gerek kalmadan tek kullanımlık şifre ile sisteme girişinizi yapabilirsiniz. Ayrıca Açıköğretim Fakültesi kayıt yenileme işlemi için oturum aç butonu yardımı ile de girişinizi yapabilirsiniz.

Sisteme girişinizi tamamladıktan sonra bahar dönemi için ders kayıtlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Ders seçimlerinizi değiştirmek için yarıca ekle/ sil butonu yardımı ile derslerinizi değiştirebilirsiniz. Ders kaydı işlemlerinizi bu şekilde kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Ders kaydı işleminizi tamamladıktan sonra, Açık Öğretim sınavlarına girmeye hak kazanmış olacaksınızdır. Bahar dönemi ara sınavları  16 – 17 Nisan 2016 tarihinde, final sınavları ise 4-5 Haziran 2016 tarihinde yapılacaktır.