BIST 9.693
DOLAR 32,49
EURO 34,75
ALTIN 2.501,50
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Anti Kapitalist Müslümanlar'dan yeni dergi

Üniversiteli Antikapitalist Müslümanlar seslerini duyurmak için bir dergi çatısı altında buluştular. Ehad isimli derginin ilk sayısı geçtiğimiz günlerde yayınlandı.

Abone ol

Üniversiteli Antikapitalist Müslümanlar seslerini duyurmak için bir dergi çatısı altında buluştular. Ehad isimli derginin ilk sayısı geçtiğimiz günlerde yayınlandı.

"Sermaye gücüyle değil, Alınteriyle" sloganı ile yola çıkan dergi şimdilik, İstanbul, Trabzon, Ankara, Bursa, İzmir, Adana, Antalya, Adıyaman, Erzurum, Gaziantep, Sakarya, Bolu'da kitapevlerinde satılıyor.

İlk sayının çıkış yazısında okurlarına Merhaba diyen Üniversiteli Antikapitalist Müslümanlar şöyle seslendiler:

Üniversiteli Antikapitalist Müslümanlar olarak yaklaşık iki buçuk ay önce tartışmaya koyulduğumuz dergi fikrinin üstüne döktüğümüz emekler sonuncunda Allah'ın da izniyel bir hafta önce sonuç verdi.

Bir dergiye ihtiyaç duymuştuk… Çünkü ayanlarımızdan başımıza kadar bağımlılaştırılmış, kendimize yabancılaştırılmış olduğumuz bu dönemde, özgürlüğümüzü hem tekrardan düşünmeye hem de yaptığımız okumalarla hayatımıza dokunan mesajlara kulak kesilmeye bir yön tayin etmeye ihtiyacımız vardı.

Çünkü herşey "bizim için" dizayn edilmişti. Çünkü herşey önceden bizim için düşünülmüştü. Çünkü herşey "bizim için" ama "bize rağmen" vardı.

Hayır.

Bizler artık hap istemiyoruz, prokpektüsler herp hikaye. Bizim bir sözümüz var, bir kere yaktık özgürlüğün ateşini. Yeryüzünün efendileriyle bizim mücadelemiz. Yanılacağız muhakkak ve aldatılacağız ama öğreneceğiz. Daha da öte idrak edeceğiz.

Ehad Dergimiz işte bu noktada hepimiz için bir vesile olur inşallah.