BIST 9.476
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.493,95
HABER /  DÜNYA

ANTİ-KAPİTALİST MÜSLÜMAN GENÇLER’E BİBER GAZLI MÜDAHALE

Galata Köprüsü’nden Taksim’e yürümek isteyen “Anti-Kapitalist Müslüman Gençler” adlı gruba, polis biber gazı ile müdahale etti.<br/>Kendiler...

Abone ol

Galata Köprüsü’nden Taksim’e yürümek isteyen “Anti-Kapitalist Müslüman Gençler” adlı gruba, polis biber gazı ile müdahale etti.
Kendilerine “Anti-Kapitalist Müslüman Gençler” adını veren grup, saat 09.00’da Taksim’e doğru yürüyüşe geçmek için ellerinde pankart ve dövizlerle Fatih Camii’nde toplandı. Burada hayatını iş kazalarında kaybeden işçiler için gıyabi cenaze namazı kıldıran İhsan Eliaçık, daha sonra bir konuşma yaptı. Eliaçık, “Köprüler kaldırılarak karşı tarafa geçişlere engel olundu. Buna hiç gerek yoktu. Meydana bakıldığında iki taftan giriş kapatılıp gerekli önlemler alındıktan sonra o meydanda 100 -150 bin kişinin miting yapması mümkündü. Bu çok yanlış bir gidişattır. Sanki İstanbul’da bir polis devleti, valilik terörü estiriliyor. Bu hareketleri yanlış bulduğumuzu öncelikle belirtmek isterim. İkinci olarak budan vereceğimiz mesaj şudur. Biz muhafazakar iktidara camiden çıkarak bir mesaj veriyoruz. Bu mesajı geçen sene verdik. Bu sene de aynı şekilde veriyoruz. Vermek istediğimiz mesajın özü şudur. İktidarlar ebedi olarak devam edemezler. İktidarları esas itibarıyla yıkanlar mazlumların ahıdır. Öksüzlerin ve yetimlerin hakkının yenmesidir. Bir gizli el iktidarları budan yıkar. Görünüşte başka şeylerden yıkılıyor gibi görünse de” dedi.
Türkiye’deki muhafazakar iktidarın Kürt ve Suriye meselesinden yıkılmayacağını aksine yolsuzluklardan yıkılacağını ifade eden Eliaçık konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bir gün bu ülkede yolsuzluklar peş peşe açıklanacak. O zaman göreceksiniz mevcut iktidar öğle namazından ikindi namazı vaktine kadar ayakta kalamayacak. Bunun böyle olduğunu gözlerinizle göreceksiniz. Dünyanın katilleri ile işbirlikçilik yapıp NATO’ya asker yazdıranların öğleden ikindiye kadar nasıl devrildiklerini kendi gözlerinizle göreceksiniz. 204 tane darbe yasası var bunları niçin değiştirmiyorsunuz. 27 bin tane yerleşim biriminin ismi değiştirilmiş bunları niçin iade etmiyorsunuz, şark ıslahat planlarını niçin yürürlükten kaldırmıyorsunuz. Kapitalizme neden abdest aldırıyorsunuz."
Daha sonra grup Fatih Camii’nden çıkarak Fevzi Paşa Caddesi üzerinden 1 Mayıs kutlamalarına katılmak üzere sloganlar eşliğinde Taksim’e doğru yürüyüşe geçti. Eminönü’ne kadar gelen grup bu esnasında Galata Köprüsü üzerinden karışı tarafa geçmek istedi. Ancak ulaşıma kapatılarak geçişlerine izin verilmemesi üzerine grup, köprüden geçmek için ısrar etti. Bu esnada polisin ikazı üzerine dağılmayan gruba gaz bombası ile müdahale edildi.
(İHA)