BIST 9.479
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.507,68
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Antep'den Türkiye'ye fastfood zinciri

Türk mutfağının önemli temsilcilerinden Sahan Retoranları, Türk fastfood zincirleri kuruyor.

Abone ol

İstanbul ve Gaziantep'te 8 restorantı bulunan, dondurulmuş Türk yemeklerini İran ve Kıbrıs'a ihraç eden Sahan Restoranları, çocukların ve gençlerin sağlıklı beslenebilmesi ve Türk yemek kültürünü tanıması için yeni bir mağazalaşma atağı başlatıyor.

Sahan Restoranları, Ramazan Bayramı'ndan sonra ilk fastfood mağazasını İstanbul'da açıyor. Lahmacun, patlıcan söğürtme, içli köfte, tarhana çorbası, tarhanalı tavuk kızartma ve kadayıf satacak olan Sahan, Türkiye genelinde francasing yöntemiyle 500 tane mağaza açmayı hedefliyor.

Sahan Restoranlar Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün dünyada, Amerika ve Avrupa'da herkesin çocukları obez olduğu için fastfooddan şikayetçi olduğunu belirterek, ''Bazı yerlerde yasaklandı. Bunun nedeni sağlıksız mutfak. Çocuklar beş yaşındayken eline hamburgeri alıyor. Adamların yemek kültürleri yok'' dedi.

Türk yemeklerinin besin değerinin yüksek ve lezzetli olduğunu vurgulayan Öztan, şunları söyledi:

''Sağlıklı Türk fastfoodunu kurma yolunda bir adım attık. Ama, kendimi donkişot gibi hissediyorum. Çünkü tek başına bunları yaptığınızda bir yere varamazsınız, biz ulusça, bu işle uğraşan insanların el birliğiyle bir yere varabiliriz. Ben kuracağım fastfood zincirlerinde sağlıklı ve hızlı servis yapacağım. Lahmacunu, patlıcan söğürtme ile yedirmeye çalışacağım. İçki köfte yapacağım. Dondurulmuş ve hazır olacak, anında kızartılıp verilecek. Türkiye'nin çok önemli bir yiyeceği var; tarhana. Tarhana dünyada anne sütüne eşdeğer tek besin, ama kimsenin umurunda değil. Ben tarhana çorbası satacağım. Tavuğu tarhanaya bulayıp kızartacağım. Bir de kadayıfımız olacak. Böylece 6 çeşit yemeği satacağız.''

-''KENDİ KÜLTÜRÜMÜZE DEĞER VERMELİYİZ''-

Türk fastfood zincirinin ilkini, Ramazan Bayramı'ndan sonra İstanbul Yenibosna'da Starcity Alışveriş Merkezi'nde açacaklarını bildiren Öztan, şunları kaydetti:

''Ondan sonra devam edeceğiz. Bu yeni bir konsept çalışması. Türkiye çapında 500 tane açmayı hedefliyoruz. Başlangıç için 2 milyon dolar yatırım bütçesi ayırdık. Önce kendimiz yapacağız, 10 tanesini açıp eksikliklerini göreceğiz. Eksiklerini tamamladıktan sonra francasing vereceğiz.

Çocuğunuza hamburger mi yedirmek isterseniz yoksa daha sağlıklı olan tarhana çorbası içmesini, daha sağlıklı beslenmesini mi istersiniz. Sağlıklı besinler, sağlıklı toplumlar yaratır. Yediğimiz içtiğimiz, beslenmemiz çok önemli. Hastaneler ne kadar önemliyse, restorant ve yemek hazırlayan yerler o kadar önemli. İnsanların hastaneye gitmemesi için düzgün beslenmesi lazım. Kendi kültürümüze değer vermeliyiz. Lahmacun diye dudak bükülür, oysa içinde neler var, ne kadar sağlıklı bir yiyecek. İnsanlar dünya mutfağını öğrenmeye çalışıyor. Önce kendi kültürünü, mutfağını öğreneceksin. Türk mutfağı çok önemli, çok zengin.''