BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,86
ALTIN 2.427,87
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Anten kirliliğine çözüm

Görüntü kirliliğini yok etmek ve kaliteli yayın için merkezi çanak sistemine geçiş gerekiyor.

Abone ol

Tüm Uydu Anten Elektronik İletişim İş İnsanları Derneği (TUYAD) Genel Koordinatörü Süleyman Şahin, görüntü kirliliğinin ortadan kaldırılması ve kaliteli yayın alınabilmesi için merkezi çanak sistemi uygulamasına geçilmesi gerektiğini belirtti.

Şahin, ''Doğu Akdeniz Dijital Yayıncılık Teknolojileri'' konulu eğitim seminerinde yaptığı konuşmada, 3 Şubat'ta pilot illerde uygulamaya geçirilen karasal yayıncılığın (DVB-T) anten kullanımını ortadan kaldırmadığını belirtti.

Şahin, insanların yayının evine nasıl geldiğini değil, kalitesini önemsediğini ifade ederek, bu kapsamda, yüzde 30'u bulan izleyicinin tercihinin çanak anten olduğunu ve yaygınlığının her geçen gün arttığını söyledi. Antenlerin görüntü kirliliği yarattığını ifade eden Şahin, şöyle devam etti:

''Çevrenize baktığınızda çok sayıda anten göreceksiniz. Bu antenler mekanik kirliliğin yanında en büyük görüntü kirliliği nedenidir. Bunun önüne apartmanlara ve sitelere kurulacak merkezi çanak sistemi ile geçilebilir. Bu konuda apartman yöneticileri kadar yerel yöneticilere de görev düşmektedir.''

Seminere, Adana TV Elektronik Cihazlar Bilgisayar İletişim Araçları Tamircileri ve Malzemecileri Odası Başkanı Salih Diptaş ile uydu anteni bayileri katıldı.