BIST 9.066
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.293,43
HABER /  GÜNCEL

Antalya'yı karıştıran cinsel taciz iddiası

Antalya'nın ünlü iş adamlarından 61 yaşındaki müteahhidi S.A. işe aldığı 17 yaşındaki R.B.K.'yı taciz ettiği iddia edildi.

Abone ol

ANTALYA’da, ofis işlerinde kendisine yardımcı olması için işe aldığı lise öğrencisi 17 yaşındaki R.B.K. adlı kıza elle tacizde bulunduğu iddia edilen inşaat müteahhidi 61 yaşındaki S.A., suçlamaları kabul etmezken, mağdurenin annesinin kendisinden ev ve araba talep ettiğini iddia etti.

Kepez İlçesi’nde işyeri bulunan ve bir derneğinde başkanlığını yapan inşaat müteahhidi S.A., 21 Temmuz 2015 tarihinde, ofis işlerinde çalıştırmak için lise öğrencisi R.B.K.’yi işe aldı. Ancak R.B.K. işe başladıktan 4 gün sonra annesine, patronu S.A.’nın kendisine sarkıntılık yaptığını söyledi. Kızın iddiaları üzerine ailesi işadamı S.A. hakkında şikayette bulundu. Gözaltına alınan S.A., ifadesinde suçlamaları reddetti. İşlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan S.A. hakkında, ’Sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı’, ’kişiyi cinsel amaçlı hürriyetinden yoksun kılma’ ve ’tehdit’ suçlarından 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Antalya 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına sağlık sorunlarını gerekçe göstererek katılmayan evli ve üç çocuk babası S.A., ikinci celsede avukatlarıyla hazır bulundu. Aylık 8 ile 10 bin lira arasında geliri olduğunu beyan eden S. A., bir tanıdığı vasıtasıyla R.B.K.’yı işe aldığını söyledi. R.B.K.’nın işe kot pantolonla geldiğini anlatan S.A, "Üzerindeki kıyafetler ofise uygun değildi. Kendisine kumaş pantolon almak için mağazaya gittik. Pantolon aldık ve çıktık. Ben alışveriş sırasında oturup bekledim" dedi.

BENDEN EV VE ARABA İSTEDİLER İDDİASI

Alışverişten sonra mağazadan ayrıldıklarını ifade eden S.A., R.B.K.’yi isteği üzerine aracıyla annesinin çalıştığı işyerine bıraktığını belirtti. Sigorta işlemleri için R.B.K’den kimliğini istediğine değinen S.A., ifadesini şöyle sürdürdü: "Ertesi gün akşam saatlerinde mağdurenin babası beni telefonla arayarak, ’Kızımı öpmeye çalışmışsın’ diyerek benimle tehditvari konuştu. Ben kendisine ’mağdureyi öpmediğimi, öpmüş olsam dahi kızım gibi öpmüş olabilirim’ dedim. Ancak böyle bir şey olmadı. Daha sonra mağdureyi işe almam için getiren Uğur E. beni aradı. R.B.K.’Nin babasının benimle görüşmek istediğini söyledi. Babası ve annesiyle buluştum. Annesi, ’kızımızı öpmeye çalışmışsın’ diyerek ev ve otomobil talebinde bulundu. Ben de kendilerine para vermemi gerektiren bir durumun olmadığını söyledim. Bunun üzerine mağdurenin babası bana küfür etti. ’Senin derini yüzeceğim’ diyerek tehdit etti. Suçsuzum beraatımı talep ediyorum."

Duruşma, şahitlerin dinlenmesi ve dosyadaki eksiklerin giderilmesi için ertelendi.