BIST 9.056
DOLAR 32,32
EURO 35,12
ALTIN 2.301,84
HABER /  DÜNYA

Antalyaspor’da Mehmet Özdilek istifasında kararlı

Medical Park Antalyaspor’daki görevinden ayrılan teknik direktör Mehmet Özdilek, istifa kararından geri dönüşünün söz konusu olmadığını beli...

Abone ol

Medical Park Antalyaspor’daki görevinden ayrılan teknik direktör Mehmet Özdilek, istifa kararından geri dönüşünün söz konusu olmadığını belirterek, "Yeni gelecek yönetim, bizim bıraktığımız Antalyaspor’u çok daha yukarı taşımalı. Yeni gelecek hocaya her türlü yardıma da hazırım” dedi.
Medical Park Antalyaspor Kulübü Başkanı Hasan Akıncıoğlu’nun 14 Haziran’daki kongrede aday olmayacağını açıklamasının ardından istifa eden teknik direktör Mehmet Özdilek, Hasan Subaşı Tesisleri’nde bir basın toplantısı düzenledi. Kulüp başkanı Hasan Akıncıoğlu’nun görevi bırakmasının ardından kendisinin de yeni yönetimin önünü açmak için 5 yıldır görev yaptığı kulüpten ayrıldığını hatırlatan Özdilek, Antalyaspor için 2012-2013 sezonun çok iyi geçtiğini ancak sezon başında 14 oyuncu ile yolları ayırdıklarını, aynı sayıda oyuncuyu daha sonra bünyelerine katarak, yola devam ettiklerini kaydetti.
Sezonun başında transfer ettikleri oyuncuların karakterleri ve bireysel yetenekleriyle başarıyı yakaladıklarını belirten Özdilek, "Türkiye’de ligin ikinci yarıları çok farklı oynanıyor. İkinci yarıya başlarken hem kupada hem ligde iddialı bir Antalyaspor’un iki kulvarda da gidebileceği yere kadar götürdük. Ancak, fiziksel ve psikolojik olarak yorgun düştük. Bu süreci mümkün olduğunca en iyi şekilde geçirmeye çalıştık” dedi.
İstifa kararından dönmesinin söz konusu olmadığını aktaran Mehmet Özdilek, "Çok büyük keyif aldım. Antalyaspor’u çok seviyorum. Özellikle büyük fedakarlıklar içinde olan başkan Hasan Akıncıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile çalışmak çok güzeldi. İyi bir hava yakaladık. Sözleşmeleri devam eden oyuncularımız var. Ancak, yeni gelecek yönetim bizim bıraktığımız Medical Park Antalyaspor’u çok daha yukarılara taşımalı. İşte o zaman mutluluğum artar” ifadelerini kullandı.
Çok zor şartlar altında üstlendiği görevi yaparken duruşunu hiç değiştirmediğini aktaran Mehmet Özdilek, şöyle konuştu:
"5 yıllık dönemimde ligde 198 maça çıkmışım. Küçük bütçeyle büyük işler yaptık. Türkiye’de en uzun süre görevde kalan teknik direktörler arasında bulunuyorum. Bu son sezon da Medical Park Antalyaspor’u iyi yere taşıdığımı düşünüyorum. Zaman zaman benim de yanlışlarım oldu, ancak hiçbir zaman duruşumdan taviz vermedim. Bir kulüp için taraftar, çok önemli. Medical Park Antalyaspor çok ciddi bir markadır. Herkes bunun farkına varabilmeli"
Antalyaspor’un ilk defa çok uzun süre üst sıralarda bulunduğunu hatırlatan Özdilek, "Son haftalara kadar ligde 5.-6. sıradan aşağı düşmedik. Ligde ikinci sırada bulunduğumuzda bile hedefimiz ligi ilk 10 da bitirmek dedim. Beklediğimizin üzerinde bir yerde bitirdik. Türkiye’de bu sezon ligi 7. bitirmek çok ciddi bir başarıdır. Bu yıl kendi sahasında en fazla galibiyet alan 3. takımız. Bu da önemli. Antalyaspor, tarihinde en çok gol attığı bir sezonu yaşadı. Keyif aldığımız başarılarla dolu bir yıl geçirdik. Antalyaspor, büyük bir camiadır, muhakkak ki içinden yeni başkanlar çıkacaktır. Herkesin bize gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

"HİÇBİR TEKLİFLE İLGİLİ YORUM YAPMADIM"
Ayrılıkların bazen hüzünlü bazen de gerekli olduğunu belirten Mehmet Özdilek, "Çok başarılı bir süreç yaşadık. Belki Türkiye’de ilk defa bir teknik adam 5 yıl üst üste çalıştı. Belki de en uzun süre çalışan teknik adamımdır. Bugün itibarıyla hiçbir teklifle ilgili yorum yapmadım. Hakkımda bir çok şey yazılıyor, çiziliyor ama kimseyle ne konuştum, ne görüşme yaptım. Çarşamba günü İstanbul’a döneceğim. 2008’deki Mehmet ile 2013 arasındaki Mehmet arasında dağlar kadar fark var. Aynı şekilde Antalyaspor da aynı Antalyaspor değil. İkimiz de çok güçlenerek çıktık buradan. Ümit ediyorum ki, bu başarılı durum hem benim hem de Antalyaspor için devam eder. Antalyaspor, marka değeri yüksek bir kulüp. Herkes bu kulübe destek versin sahip çıksın" dedi.
(İHA)