BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.437,56
HABER /  GÜNCEL

Antalya'dan korkutan haber! Tur teknesi battı!

Antalya'da şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle bir tur teknesi yat limanı açıklarında battı.

Abone ol

Antalya'da şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle bir tur teknesi yat limanı açıklarında battı. Antalya Valisi Münir Karaloğlu, teknede bulunan 73 yolcunun kurtarıldığını söyledi.

Antalya'da bugün öğleden sonra başlayan şiddetli fırtına ve yağmur etkili oldu. Sabah günü birlik tur için limandan ayrılan tur teknesi dönüş yolunda fırtınaya yakalandı. Yat Limanı'nın yaklaşık 2 mil açığında su almaya başlayan teknedekiler can yeleklerini takarken, bir yandan da yardım istendi. Bölgeye Sahil Güvenlik botu ve kurtarma ekipleri sevk edilirken, tur teknesindekilere sakin olmaları anonsları yapıldı.

Kısa sürede olay yerine ulaşan kurtarma ekipleri tahliye çalışması başlatırken, saat17.30'da tur teknesi battı. Bir çok yolcu kendini can yelekleriyle denizde dalgalar arasında buldu. Kurtarma ekipleri batan tur teknesindeki 82 kişiyi kısa sürede kurtardı ve teknelere aldı.

Kurtarılanlar gruplar halinde teknelere alınarak limana getirildi. Hafif yaralı olduğu belirtilen 6 kişi ambulanslarla hastanelere sevk edildi, diğer kazazedeler ise limanda sağlık konrolunden geçirilerek olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

ANTALYA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, kuvvetli fırtına ve yağış nedeniyle yan yatan tur teknesindeki 73 kişinin kurtarıldığını söyledi. Karaloğlu, Kaleiçi'ndeki Yat Limanı'ndan denize açılan "Kurt-Ceyhan" isimli tur teknesinin kuvvetli fırtına ve yağış yüzünden Konyaaltı açıklarında yan yattığını anlattı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda sahil güvenlik ekibi ile deniz polisi intikal ettirildiğini belirten Karaloğlu, "Konyaaltı açıklarında yan yatan tur teknesinden 73 kişi kurtarıldı. Bölgede tüm ekiplerin arama çalışmaları devam ediyor." dedi.

FIRTINA, ŞİDDETLİ YAĞMUR VE DOLU ETKİLİ OLUYOR

TURİZM kenti Antalya'da saat 16.45 sıralarında başlayan fırtına, yerini şiddetli yağmur ve doluya bıraktı. Sokaklardaki çöp konteynerlerini deviren, çatılardaki güneş enerjisi sistemlerini uçuran fırtına nedeniyle kentin büyük bölümü elektriksiz kaldı. Yağmura deniz kenarında hazırlıksız yakalanan tatilciler, kendilerini kapalı alanlara güçlükle atabildi.