BIST 9.805
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.430,18
HABER /  GÜNCEL

Antalya'daki felaketten arda kalanlar

Antalya'da sel felaketinden arda kalanlar yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. İşte Antalya'da yaşanan korkunç anlar...

Abone ol

Selin vurduğu Antalya'da bilanço ortaya çıkmaya başladı. İşte turizmin başkentinden selden sonra arda kalan korkunç tablo...

Antalya'nın Serik İlçesi Gebiz Beldesi Haskızılören Köyü'nde pazar gecesi şiddetli yağışla beraber gelen sel felaketinde kaybolan 6 kişiden 4'ünün cesedine ulaşıldı

Antalya'daki sel felaketinin bilançosu ortaya çıkmaya başladı. Haskızılören Köyü'nde 3 köprü, 2 menfez, sağlık ocağı, köy konağı, muhtar evi ve dere kenarına yapılmış 25 evin yıkıldığı felakette 45 bin dekar sera ve pamuk tarlası zarar gördü. Selde kaybolanları bulmak için bugün bölgede kapsamlı arama çalışması başlatıldı. Haskızılören Köyü'ne karayolu ile Karaöz Beldesi'ndeki dağ yolundan ulaşıldığını söyleyen afet işlerinden sorumlu Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren, kayıpları arama çalışmasının 100 kişilik ekiple yapıldığını belirtti. Afetzedelerin dün geceyi yıkılmayan evlerde ve ormana ait lojmanda geçirdiğini söyleyen Vali Yardımcısı Eren, "Helikopterle bölgeye yiyecek ve erzak ulaştırmıştık. Herhangi bir sorun yaşanmadı" dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Afyonkarahisar'dan 16 ve Konya'dan 10 olmak üzere 26 kişilik uzman ekibin arama çalışmalarına katıldığını belirten Vali Yardımcısı Eren, "40 orman işçisi, Sağlık Bakanlığı UMKE ekibi, AKUT, itfaiye olmak üzere 100 kişilik ekiple dere yataklarında ve bölgede kayıp 6 kişiyi arıyoruz. Ekipte ayrıca TEDAŞ ve Telekom ekipleri de bulunuyor. Bölgeye biran önce elektrik ve telefon iletişimi sağlanacak. Özel idare ekipleride yıkılan köprülerde inceleme yapacak" diye konuştu.

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Necip Duman orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sistemin etkisini sürdüğünü, son 24 saat içinde kent merkezine 26.4, havalimanı bölgesine 16.2, Aksu İlçesi'ne de 13.6 kilogram yağış düştüğünü söyledi. Duman, "Bugün öğleden orta kuvvetli yağış bekleniyor. Ancak, sele neden olacak kadar değil. Yarın öğle saatlerinden itibaren yağış bölgeyi terk edecek" dedi.

BÖLGEDE FELAKETİN İZLERİ

Selde 6 kişinin kaybolduğu Serik İlçesi Gebiz Beldesi'ne bağlı Haskızılören Köyü'nde felaketin izleri görenleri şaşırttı. Sel sularının dere kenarına yapılmış bazı evleri tamamen bazılarını da yarısından keserek yıktığı, dev çınar ağaçlarını söküp kırdığı ve sulara kapılan dev ağaç parçalarının da evlerin yıkılmasında etkili olduğu görüldü. Ölüme davetiye çıkartan dere yatağındaki evlerin dışında Haskızılören İlköğretim Okulu'nun da dere yatağına yapıldığı ve okulun bazı duvarlarının da sel suları ile yıkıldığı belirlendi. Yıkılan bazı evlerin ayakta kalan duvarlarında asılı fotoğraflar kaldı. Köye ulaşan yolları kapatan dev kaya parçaları İl Özel İdaresi'ne ait greyderlerle temizleniyor.

GECEYARISI SELE KAPILDILAR

Haskızılören Köyü'nde pazar günü saat 23.00 sıralarında meydana gelen sel baskınında evleri dere yatağının kenarında bulunan 82 yaşındaki Hulusi Kutlu, eşi 81 yaşındaki Fatma Kutlu, kızları 56 yaşındaki Ayşe Beşbaş, 85 yaşındaki Hasan Bulut ve 70'li yaşlardaki Süleyman- Meryem Çelik çifti sele kapılarak kayboldu.