BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,71
ALTIN 2.412,52
HABER /  GÜNCEL

Antalya'da uyuşturucu operasyonu

Diyarbakır'dan Antalya'ya uyuşturucu getirerek satmak isteyen iki kişi jandarma tarafından gözaltına alındı.

Abone ol

Diyarbakır'dan temin ettikleri uyuşturucu maddeyi Antalya'da alıcı gibi davranan jandarma ekiplerine satmaya çalışan iki kişi gözaltına alındı.

Antalya İl Jandarma Alay Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik ekipleri Diyarbakır'dan Antalya'ya uyuşturucu madde getirileceği istihbaratını aldı. Bunun üzerine teknik ve fiziki takip başlatan ekipler, şüphelilerin telefonlarını dinlemeye aldı.

Dinlemeye takılan zanlıların 23 FP 661 plakalı otomobille Antalya'ya uyuşturucu madde getirileceği tespit edildi. Diyarbakır'dan yola çıkan zehir tacirleri A.K. ve M.D.'yi Gazipaşa girişinde durduran jandarma ekipleri kimlik sorgulama bahanesiyle otomobilin altına araç takip cihazı yerleştirdi. Daha sonra zanlıların gitmesine izin veren ekipler, şüphelileri arayarak uyuşturucuyu almak istediklerini söyledi. Zanlılar bunun üzerine alıcı gibi davranan jandarma ekipleriyle Antalya'da buluşmak için adres verdi. Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde buluşan alıcı sandıkları jandarmayla buluşan zehir tacirleri 13 buçuk kilo toz esrar için kilosu 2 bin liradan anlaştı. Pazarlık sırasında alıcıların jandarma olduğunu farkeden zanlılar A.K. ve M.D. kaçmaya başladı. Araçta bulunan takip cihazıyla zanlıları takip eden jandarma ekipleri, şüphelileri zırhlı araçla çarparak durdurdu. Zanlıları gözaltına alan ekipler, araçta yaptıkları incelemede 13 buçuk kilo toz esrar, 2 sustalı bıçak, 1 kama, 2 cep telefonu ve esrar sarmak için kullanılan kâğıt ele geçirdi. Operasyonla ilgili geniş çaplı soruşturma sürüyor.