BIST 9.676
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.504,19
HABER /  GÜNCEL

Antalya'da son dakika acı haber!

Antalya Korkuteli'nden son dakika kara haber geldi. Suriyeli ailenin 5 çocuğu karbonmonoksit gazından zehirlendi.

Abone ol

Antalya'dan son dakika yürek burkan bir ölüm haberi geldi. Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde 5 Suriyeli çocuk, odanın içerisine koydukları soba kovasından çıkan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatlarını kaybetti.

cocuk.20141122110843.jpg 

KÖMÜRLER SÖNMEDEN ÇIKARTILDI

Yeni Mahalle'de oturan ve gündelik işlerde çalışan Suriyeli ailenin büyükleri dün gece bir odada kalırken, yaşları 7 ile 19 arasında değişen 5 çocukları ise başka bir odada kaldı. Büyüklerin odasında yakılan sobanın kovası, içerisinde kömürler sönmeden çıkartılarak, üşümesinler diye çocukların kaldığı odanın ortasına konuldu.

Sabah saatlerinde Suriyeli 5 çocuğun, karbonmonoksit gazından zehirlenmiş olarak cesetleri bulundu.

İŞTE O ACI GÖRÜNTÜLER

5-suriyeli-cocuk-sobadan-zehirlendi_x_6709608_82.jpg 

30 TL KARŞILIĞINDA ÇALIŞIYORLARDI

Olay, sabaha karşı Aşağıpazar Mahallesi'nde meydana geldi. Suriye'deki iç savaştan iki hafta önce kaçarak 5 çocuğuyla birlikte Korkuteli'ne gelen 45 yaşındaki İbrahim Almahawi ve eşi Nufea Almahawi, gündelik işçi olarak 30 TL karşılığı mantar toplama ve bağ- bahçe budama işlerine gidiyordu.

KOVAYI SALONUN ORTASINA KOYDULAR

Kaldıkları müstakil evin yatak odasında dün akşam soğuk hava nedeniyle kömür sobasını yakan Suriyeli çiftten Nufea Almahawi, içerisinde kömürler sönmeden çıkarttığı kovayı saat 23.00 sıralarında dışarı bıraktı. Bu sırada salonda uyuyan 5 kardeşten biri, dışarıya bırakılan kovayı ısınmak amacıyla yattıkları salonun ortasına getirdi.

 ANNE VE BABA ÇOCUKLARININ CANSIZ BEDENİNİ BULDU

18 yaşındaki Cemile Almahawi, 14 yaşındaki Ala Almahawi, 11 yaşındaki Ahmet Almahawi, 9 yaşındaki Nesri Almahawi ve 7 yaşındaki Gıfran Almahawi, bir süre sonra uykuya daldı. Bu Sabah kardeşlerin odasına giren anne ve baba, çocuklarını yataklarında hareketsiz yatarken buldu.

SURİYE'YE GÖNDERİLECEK

Polis ve sağlık ekiplerine bilgi verilmesi üzerine gelen sağlık ekipleri 5 kardeşin kömür sobasından çıkan karbonmonoksit gazından zehirlendiğini belirledi. Cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Almahawi kardeşlerin cenazesi otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. 5 kardeşin otopsilerinin ardından defnedilmek üzere Suriye'ye gönderileceği belirtildi.

Polis merkezinde ifadeleri alınan İbrahim- Nufea Almahawi çifti ise Korkuteli Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN YARDIM ELİ

Aileye yardım elini ise Antalya Büyükşehir Belediyesi uzattı. Eşyalarını toplayan aile Büyükşehir Belediyesi koordinatörlüğünde Antalya’ya hareket etti. Almahawi ailesinin çocuklarının cenazelerini havayolu ile Mardin’e götüreceği belirtildi. Suriyeli ailenin tüm masraflarının Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacağı kaydedildi. Cenazelerini Suriye’de defnedecek ailenin, istemeleri halinde yeniden Korkuteli’ye dönebilecekleri öğrenildi.