BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.307,82
HABER /  GÜNCEL

Antalya'da roketli saldırı son dakika haberleri kim yaptı?

ANTALYA Kemer'de roketli saldırı meydana geldi. Antalya'dan gelen son dakika haberlerine göre, Kemer'deki bir balıkçı barınağına roketli saldırı düzenlendi. Daha sonra teröristlerce yoldan geçen bir tankere el yapımı bomba atıldı.

Abone ol

ANTALYA'dan son dakika roketli saldırı haberi geldi.

Antalya'da Kemer Karayolu üzerindeki dağlık alandan balıkçı barınağına üç roket mermisi atıldı. Saldırılarda şans eseri ölen ve yaralanan oymazken, bir balıkçılık şirketinin deposu hasar gördü.

TANKERE DE PATLAYICI ATTILAR

Yoldan geçen bir tankere de teröristler el yapımı patlayıcı attı.

Olay saat 10.30’da meydana geldi. Teröristlerin dağlık alandan attığı 2 roketten biri, mezat alanının arkasında bir balıkçılık şirketinin deposuna isabet ederken, diğeri boş alana düştü.

Bu sırada barınak önündeki yoldan geçen bir akaryakıt tankerine patlayıcı atıldı, ancak isabet almadı. Olayın duyulması üzerine bölgeye çok Özel Harekat timleri ile sağlık ekipleri sevk edildi. Özel Harekat timleri, saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede helikopter destekli operasyon başlattı.

HEDEFLERİ TANKERLER

Teröristlerin hedefinin dolum tesislerinden yakıt aldıktan sonra karayoluna çıkan tankerler olduğu, ancak roketlerin balıkçı barınağına isabet ettiği değerlendirildi.

Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul olay yerine gelerek olayla ilgili bilgi aldı, başlatılan operasyonu yönetti.

24 AĞUSTOS'TA 2 ASKER YARALANMIŞTI

Geçen 24 Ağustos’ta, Kemer karayolu üzerinde jandarmaya ait minibüs geçtiği sırada, daha önceden yol kenarına konulan bomba patlatıldı. Cam kırıkları nedeniyle hafif yaralanan rütbeli 2 asker, hastanede tedaviye alındı.

VALİLİKTEN PATLAMA AÇIKLAMASI

Çaltıcak Balıkçı Barınağı’nda meydana gelen patlamayla ilgili ilk resmi açıklama Antalya Valiliği’nden yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu sabah saat 10:20 sularında, Antalya Konyaaltı ilçesi Çaltıcak Balıkçı Barınağı bölgesinde bir patlama meydana gelmiştir. Sebebi araştırılmakta olan patlamada herhangi bir can kaybı ve yaralanma söz konusu değildir, herhangi bir maddi zarar da oluşmamıştır.”

AĞUSTOS AYINDA DA BİR SALDIRI OLMUŞTU

Ağustos ayında Kemer karayolu üzerinde jandarmaya ait minibüs geçtiği sırada, yola döşenen bomba patlamıştı. Olayda 2 rütbeli asker, hafif şekilde yaralanmıştı.