BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.409,07
HABER /  GÜNCEL

Antalya'da orman yangını son durum ne?

Antalya’nın Kumluca ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle yayılan orman yangını otellere sıçradı.

Abone ol

Antalya’nın Kumluca ilçesindeki tatil bölgesi Adrasan Mahallesi’ndeki orman yangınının hızlı ilerleyişi durduruldu. Sahile inen yangında 10’a yakın pansiyon, bungalov tatil evi, restoran ve market kül oldu.

ANTALYA KUMLUCA'DAKİ ORMAN YANGI BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ TIKLAYIN 

Antalya’nın en önemli tatil merkezlerinden Adrasan’da saat 14.00’de yüksek kesimlerde çıkan orman yangını, rüzgarın da etkisiyle büyüdü. Yangına çok sayıda arazöz ve orman işçisi karadan, yangın söndürme helikopterleri ve uçaklar ise havadan müdahale etti. Saat 16.00 sırasında kontrol altına alınan yangın, rüzgarın şiddetini daha da arttırmasıyla yeniden kontrolden çıktı. Adrasan’ın üzerini kara dumanlar kaplarken, tatilciler büyük panik yaşadı. Yangın kısa südre otel ve pansiyonların bulunduğu alana ulaştı. Tatilciler bölgeyi terk ederken, işletme sahipleri mallarının derdine düştü. Bölgedeki vatandaşlar ellerindeki hortumla evlerin ve işletmelerinin etrafını soğuttu. Tüm çabalara rağmen şiddetli rüzgar nedeniyle yangın sahildeki bungalov evleri, pansiyon, otel ve restoranların olduğu tesislere ulaştı. 4 otel ile hediyelik eşya dükkanı ve restoran da kül oldu. Mutfak tüplerinin patlaması ise korkulu anların yaşanmasına neden oldu. İşletmelerin önündeki otomobil de vatandaşlar tarafından yanmaktan son anda kurtarıldı. Tatilciler ise korku ve panik içinde otomobillerine binerek bölgeyi terketti.

GECE BOYU SÖNDÜRME ÇALIŞMASI SÜRDÜ

Yangına Antalya Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait yaklaşık 300 orman işçisi ile 40 arazöz ve 10 su tankeri karadan, 7 helikopter ve 2 amfibik uçakta havadan müdahale etti. Rüzgarın kesilmesiyle birlikte yangının kısmen kontrol altına alındığı bildirildi. Dozerlerin ise yangının başka alanlara sıçramaması için şeritler açarak gece boyunca çalışmalarına devam edeceği bildirildi. Yangında yaklaşık 60 hektar alanın zarar gördüğü, 1 orman işçisinin de yaralandığı belirtildi.

200 DEKAR KIRMIZI ÇAM ORMAN ZARAR GÖRDÜ

Antalya’nın Kumluca İlçesine bağlı Adrasan Mahallesinde meydana gelen orman yangını için Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez gece 00.30 sıralarında Adrasan’a geldi.
Antalya’nın Kumluca İlçesine bağlı Adrasan Mahallesinde meydana gelen orman yangınını incelemek için Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez bölgeye geldi. Orman genel Müdürü Üzmez’i Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk karşıladı. Üzmez yangın ile ilgili Mustafa Türk’ten bilgi aldı. Yangın alanını dolaştıktan sonra basın açıklaması yapan İsmail Üzmez; “ Bu gün 13.30 da aldığımız Adrasan yangınına ilk etapta Mavikent, Manavgat, Milas ve Antalya helikopterlerimizi havalandırdık. Yangına Bir Amfi Tipi Uçak, 6 helikopter, iki dozer, 25 arazöz, 10 yangınlara ilk müdahale aracı, 40 yangın iş makineleri, 23 Orman Mühendisi ve yaklaşık 250 yangın söndürme ekipleri katıldı. Yangını tam kontrol ettiğimiz anda bir terslik oldu. Rüzgâr tersten esti. Yangın yeniden büyüdü. Bir pansiyon iki kahvehane, bir restoranımız yandı. Toplam 200 dekar kırmızı çam ormanımız zarar gördü.”dedi.
Üzmez yangının etrafının çevrildiğini belirtti. Ancak bölgede sabah 05.00 den sonra bölgede kuvvetli rüzgâr beklediklerini söyleyerek ekiplerin, rüzgâr etkisini göstermeden yangının tamamen söndürmek için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.


ANTALYA ORMAN YANGINI.jpg

YANGININ İLK BİLANÇOSU ÇOK AĞIR 

YANGIN YERLEŞİM YERLERİNE SIÇRADI

Antalya'nın Kumluca İlçesi Adrasan Mahallesi'nde çıkan orman yangınında rüzgarın yön değiştirmesi nedeniyle kıyıdaki turizm tesisleri zarar gördü. Saat 14.30'da başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla büyüdü. Saat 17.45'te rüzgarın yön değiştirmesiyle hızla sahile ulaşan alevler, Mitah Otel, Cici Baba Otel, Erenler Otel, Ön otel ile bir hediyelik eşya mağazası ve restoranı sardı. Tesislerde bulunan yerli ve yabancı tatilciler çığlık atarak kaçtı.

sfd_8612.jpg 

"2 TURİST ODADA KALDI"

Bir pansiyon sahibinin "2 İngiliz turist odada kaldı, çıkamadı" haykırışları paniğe neden oldu. Diğer tesislerde kalan tatilciler, İngiliz turistleri odalarından dışarıya çıkardı. Hediyelik eşya dükkanı ve restoran alevler içinde kaldı. Restoranda bulunan tüpler restoran çalışanları tarafından çıkartılırken, içeride kalan diğer tüpler peşpeşe patladı. Ptalama nedeniyle can kaybı olmadı. Orman ekipleri, havadan ve karadaan yangına müdahale ediyor.

asdfa_5809.jpg

 758x535.20140628202749.jpg

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, yangının çıktığı bölgeye karadan ulaşmanın imkansız olduğunu söyledi. Çetinkaya, "Turizm tesislerinin olduğu bölgede söndürme ekipleri rüzgarın yön değiştirme ihtimaline karşı önlem aldı. Cennet Koy'da yangın çıkması büyük şanssızlık. Rüzgarın yön değiştirmemesi ve yangının bir an önce söndürülmesi için dua ediyoruz" açıklamasını yaptı.