BIST 9.525
DOLAR 32,67
EURO 34,91
ALTIN 2.508,13
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Antalya'da 20 ton altın heyecanı!

Kemer'de 20 ton altın için izinsiz kazı yaptığı belirlenen 4 kişi gözaltına alındı. Jandarma, kazı alanında kuş uçurtmazken, ilçeye tüm giriş ve çıkışlar denetim altına alındı.

Abone ol

ANTALYA'nın Kemer ilçesinde altın heyecanı! Jandarmaya gelen bir ihbara göre ilçede izinsiz kazı yapan 4 kişi, 20 ton altının peşine düştü. İlçeye giriş çıkışlar tutulurken, iddia üzerine Antalya İl Kültür Turizm Müdürlüğü yetkilileri özel bir heyeti bölgeye göndererek araştırma yapmaya başladı.

Kemer Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri 4 kişiyi gözaltına aldı. Bölgede yapılan ilk incelemenin ardından bugün iş makinelerinin yardımıyla kazı ve arama çalışması başlatıldı. Geniş güvenlik önlemi alarak mahalle girişinde kontrol noktası oluşturan jandarma, bölgeye mahalle sakinleri harici giriş ve çıkışı kapattı.

KAMERA GÖNDERİLDİ

İsminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili Hürriyet muhabirine şu bilgileri verdi: “İhbar jandarmaya gitmiş. Bunun üzerine kaçak kazı yapılan alanda inceleme başlatıldı. Özel bir kamera ile yapılan ilk tespitlerde külçe altın olabileceği düşünülen nesneler tespit edilmiş. Ancak inceleme sürüyor.”

'VALİMİZ AÇIKLAMA YAPAR'

Konuyla ilgili ilk açıklamayı yapan Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, “Şu anda heyecan yaratacak bir durum yok. Biz bu tür ihbarları zaman zaman alıyoruz. Gerekli olursa Sayın Valimiz açıklama yapacaktır. Şimdiden heyecan yaratmaya gerek yok. Süreci takip ediyoruz” dedi.

MÜZE MÜDÜRÜ İHBARI DOĞRULADI

Antalya Müzesi Müdürü Mustafa Demirel, ihbar üzerine bölgeye ekip gönderildiğini doğrulayarak, “Arkadaşlarımız inceleme için Kemer’e gitti. Jandarma ve KOM Şube de olay yerinde ama net bir konu şuan için yok. Araştırıyoruz” dedi.

Antalya Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Kemer’de 20 ton külçe altın bulunduğu iddiası ile ilgili Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun yazılı açıklama yapacağını bildirdi.

'KISA SÜRE İÇERİSİNDE HER ŞEY ORTAYA ÇIKAR'

Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Çevik, Kemer’de külçe altın bulunduğu iddialarının araştırıldığını belirterek, “Müzeden arkadaşlarımız ihbar yapılan bölgede kazı çalışmalarını sürdürüyor. Kazı tamamlanmadan ne olduğunu söylemek mümkün değil. Kısa süre içerisinde her şey ortaya çıkar” diye konuştu.