BIST 9.718
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.431,11
HABER /  SEÇİM

Antalya yine karıştı! CHP'den flaş başvuru

Bihlun Tamaylıgil, Adnan Keskin ve Yakup Akkaya'dan oluşan CHP heyeti Antalya Adliyesi'nde seçimlerin iptali için İl Seçim Kurulu'na başvuru yaptı.

Abone ol

ANTALYA'da seçimin ardından sular durulmuyor. CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Genel Başkan yardımcıları Adnan Keskin ve Yakup Akkaya'dan oluşan CHP heyeti Antalya adliyesinde seçimlerin iptali için İl Seçim Kurulu'na seçimlerin iptali için başvuru yaptı.

Antalya'da CHP'nin seçimlerin yenilenmesi için yaptığı başvuruyla devam eden ve son olarak dün gece Ak Parti'li bir grubun Büyükşehir Belediye binası önüne çadır kurmasıyla süre gelen olaylardan sonra kente gelen CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin ve Yakup Akkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, CHP İl Başkanı Devrim Kök ve CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar'la toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından Antalya Adliyesi'ne gelen CHP heyeti Antalya Cumhuriyet Başsavcısı ve İl Seçim Kurulu Başkanı'yla görüştü. Yaklaşık 2 saat adliyede kalan heyetten CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin gazetecilere açıklama yaptı.

"SİYASİ ETİĞE UYMAYAN, AHLAK ADINA UTANÇ VERİCİ OLAYLAR"

Yerel seçimlerde yaşanan olumsuzlukları yerinde tespit etmek için Antalya'ya geldiklerini ifade eden Adnan Keskin, "Akşamdan bu yana partide görev yapan avukatlarla yoğun bir çalışma yaptık. Elde ettiğimiz bilgilerde hukuk adına, siyasi etik ve ahlak adına utanç verici olayların yaşandığını saptadık. Antalyalı bir bakanın belediye başkanımız Mustafa Akaydın'a yönelik yaptığı açıklamalar, yürütme organında görev yapan bir kişinin ahlakına, bulunduğu konuma yakışmayan bir tutumdur. Ak Parti'nin iki gündür Antalya'da yaptığı eylemler, olaylar fazilet kırıntılarıyla, faziletsizlikleri örtmeye yönelik durumların sonucudur. CHP'nin belediye başkan adayı Mustafa Akaydın'ın belediye çalışmalarında yolsuzluk, hukuksuzluk yapan bir kişi değildir. 5 yıldır sürekli bir şekilde siyasal iktidarın denetimi ve kontrolü altında kalmıştır. Bugüne kadar Mustafa Akaydın'ın usulsüzlük yaptığına dair en küçük olumsuzluk yakalanmamış ve görülmemiştir. Böyle olmasına rağmen bir bakanın çıkıp da Mustafa Akaydın yurt dışına kaçıyor demesi sorumsuzluğun tipik örneğidir. Mustafa Akaydın'ın veremeyeceği hesap yoktur" dedi.

"HUKUK AYAKLAR ALTINA ALINMIŞTIR"

Belediye binası önüne çadırın kurulmasına da tepki gösteren Keskin, şunları söyledi:

"Antalya'da iki gündür başka olumsuzluklarda yaşanıyor. Önce belediye başkan adayı olan Menderes Türel, taraftarlarıyla beraber belediyenin yan kuruluşu olan bir binaya baskın yapıp orada eline bazı evrakları alıp sanki Mustafa Akaydın 'yolsuzlukların bulunduğu evrakları yakıyor yok ediyormuş' gibi TV ekranlarının karşısına çıkıp Mustafa Akaydın'ı suçlayıcı üslup kullanmıştır. Böyle bir iddia yok. Ki olsa bile hukuk çerçevesinde hareket etmelidir. Menderes Türel kim oluyor ki, devletin güvenlik güçlerini yanına alıp talimat vererek emniyet amirinin yerine geçip, polislerle beraber belediyenin yan kuruluşunu yasaya karşı basabiliyor. Böyle bir iddia varsa emniyetin savcılıktan gerekli izni alarak, burada arama yapılmasıdır. Keyfi bir yaklaşımla belediyenin yan kuruluşuna baskın yapılmış hukuk ayaklar altına alınmıştır. Sonra milletvekilleri ve Ak Parti'ye bağlı bazı kişiler belediye binasını basmışlardır. Orada belediyede çalışan kişilere hakaretler edilmiştir. Adeta belediye de bir işgal eylemi yapılmıştır.

Bu arada emniyet müdürü ve valinin tutumunu kınıyorum. Bu olaylar yaşanırken vali ve emniyet müdürü 3,5 saat ortadan kaybolmuşlardır. Telefonlarına yanıt vermemişlerdir. Ortadan kaybolarak bu suçlara ortak olmuşlardır."

"Yaptığımız çalışmalarda 50 bine yakın oy pusulasının iptal edildiği görülmüştür. 50 bin oy pusulasının iptalinde en büyük sorumluluk sandık başkanları ve seçim kurulu başkanlarıdır. Maalesef muhtar adaylarıyla, belediye başkanları ve belediye meclis üyelerinin de beraberce oy kullanmasından kaynaklanan ciddi olumsuzluklar ortaya çıkmıştır" diyen Keskin, "Sandık kurulu başkanları oy pusulalarını seçmenlere verirken, muhtar adayı olanların oy pusulalarını aynı zarfa koymaları halinde iptal olacağı yönünde uyarmadıkları için bu konuda bilgi sahibi olmayan vatandaşlarımızın büyükçe bir çoğunluğu muhtar adayı pusulalarını belediye başkanları ve belediye meclis üyelerinin oy pusulalarının zarfına koymuştur ve oylar iptal edilmiştir. Bazı yerlerde bu oylar geçerli sayılmış. Bazı yerlerde ise seçim kurulları bunların iptal ettirmiştir. Çifte standart devreye girmiştir" dedi.

"SEÇİMLER YENİLENMELİ"

Keskin şöyle devam etti:

"54 bin iptal edilen oy seçimin kaderini etkileyeceğinden iki siyasi partinin oy oranının dikkate alındığından bizim inancımıza göre seçim kurulu başkanlarının ve sandık kurulu başkanlarının hatalarından kaynaklanan bu iptaller dikkate alınarak seçimlerin iptal edilmesi gerekmektedir. Yeniden seçim yapılması gerekmektedir. 54 bin oy geçerli sayıldığında ve hangi partiye ait olduğu tespit edilmiş olsaydı bugün belki CHP seçimleri almış bir konumda olacaktı. Biz bu yöndeki itirazlarımızı il seçim kuruluna yaptık. İl seçim kurulundan seçimlerin yenilenmesi gibi bir kararın çıkmasını bekliyoruz. İl seçim kurulundan olumsuz yanıt çıkarsa YSK'ya kadar itirazlarımızı götüreceğiz."

Antalya milletvekillerinin Akaydın'a fazla destek vermedikleriyle ilgili soru üzerine Keskin, "Arkadaşlarımızın işleri vardır. Seçimden sonra arkadaşlarımızın özel işleri dolayısıyla bir yere gitmeleri gayet doğal. Bizimde buraya gelmemiz ani oldu. Biz dün buraya gelme kararı verdik. Türkiye yangın yerine dönmüş. Bir siyasal parti resmen eşkıyalık yapıyor. Bunu hukuk içerisinde tanımlamak mümkün müdür? Bir milletvekili hangi sıfatla belediyeyi basıyor? Bunun hukuk dilindeki karşılığı eşkıyalıktır" diye konuştu.

"YAKILANLAR HER AY MECLİS ÜYELERİNE GÖNDERİLEN GÜNDEM KLASÖRLERİDİR"

Belgelerin yakıldığı iddialarıyla ilgili ise Akaydın, "Yakılırken basılan evraklar bunlar. Hiçbir değeri yoktur. Bunların hepsi belediyenin yazı işleri ve kararlar dairesinde vardır. Her ay belediye meclis üyelerine gönderilen ve her ay AKP meclis üyelerine de gönderilen belediyenin gündem klasörleridir. İçinde imar ile ilgili kararlarda vardır. Menderes Türel'in yalan söylediği gibi haritalarda vardır. Gündemde bütçe varsa bütçe de vardır. Bunların hepsi her ay 31 meclis üyesine gönderilir. Oda da birikmiştir 60 ayda 60 tane bunları da imha edin demiştir belediye başkanı. Bunların hiçbir suç unsuru yoktur. Hiçbir suç niteliği yoktur. İçinde her şey vardır bunların içinde. Gördüğünüz gibi fotokopi. Bunların içinde imar evrakları da var. Olmayacak değil. Komisyon kararları var" dedi.

secimsonuclari_banner.20140403224800.jpg