BIST 9.487
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.494,89
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Antalya müziğe doydu

Antalya'da İsmail Baha Süreslan Konservatuvarı, AKM Perge Salonu'nda konser verdi.

Abone ol

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Türk Halk Müziği Topluluğu, AKM Perge Salonu'nda Antalyalılara unutulmaz bir konser verdi.

Sunuculuğunu Ayşe Devrim Dağ'ın yaptığı gecede, Şef Yusuf Yıldız yönetimindeki koro birbirinden güzel türküleri solo ve çok sesli olarak seslendirdi. Geceye yoğun ilgi gösteren Antalyalılar, AKM Perge Salonu'nun merdiven boşluklarına taştı. Kütahya, Tokat, Balıkesir, Burdur, Denizli ve Bilecik yörelerine ait birçok türküyü başarı ile seslendiren İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Türk Halk Müziği Topluluğu, söyledikleri Azeri parçalarla geceye renk kattı. İzleyiciler birçok sevilen türküye koro ile birlikte eşlik etti.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal, Antalyalıların konsere olan ilgisinin memnuniyet verici olduğunu söyledi. Türkülerin toplumdaki yeri ve önemine değinen Öcal, "Bu geceyi bize yaşatan arkadaşlarımı kutluyorum. Türküler bizim özümüz, kültürümüz. Her fırsatta bu kültürü yaşatmalı ve sahip çıkmalıyız. Bu bilinçle salonu dolduran Antalyalılara teşekkür ediyorum" dedi.

Öcal, daha sonra İsmail Baha Sürelsan Konservatuarı Türk Halk Müziği Topluluğu'nu kutlayarak, Şef Yusuf Yıldız'a çiçek sundu.Konser 6 Mart Cumartesi günü Yenimahalle Semtevi Kültür Salonu'nda tekrar edilecek.