BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,99
ALTIN 2.438,01
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Antalya meydanlara sığmadı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında on binlerce Antalyalı, hain darbe girişiminin yıldönümünde Cumhuriyet Meydanı’nda demokrasi nöbeti tuttu.

Abone ol

Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanı Kırmızı-Beyaz’a boyayan Antalyalılar 15 Temmuz şehitlerini andı, demokrasi bayramı yaşadı.

 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında  'Milli Birlik Yürüyüşü' düzenlendi. Konyaaltı Varyant'taki seyir terasında bir araya gelen binlerce vatandaş, ellerinde Türk Bayrağıyla Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Antalya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı öncülüğünde gerçekleşen yürüyüşe Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Ünal, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Antalya İl Jandarma Komutanı Cengiz Yıldız, meclis üyeleri, oda başkanları, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Birlik olduk mu kimse önümüzde duramaz

Cumhuriyet Meydanı’ndaki etkinlikler saygı duruşu, İstiklal Marşı ve dua okunmasıyla başladı. Vali Karaloğlu ve Başkan Türel, 15 Temmuz anı defterini imzaladı. Halka seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, demokrasi nöbetinde meydanları boş bırakmayan Antalyalıların aynı coşkuyu bugün de devam ettirdiğini belirterek, “15 Temmuz’da birlik içinde el ele verdik mi kimsenin bizim önümüzde duramayacağını tüm dünyaya gösterdik. Tarihi nice kahramanlıklarla dolu olan milletimiz 15 Temmuz’da yeni bir destan yazarak darbecilere geçit vermedi” dedi.

Ne kadar övünseniz azdır

Başkan Türel şunları söyledi: “Bu ülkenin inançlı ve vatansever insanları 15 Temmuz gecesi o hain kalkışmayı engellememiş olsaydı inanın ülkemiz geri dönüşü olmayan bir karanlığa mahkûm olacaktı. Ülkemizin istikbali için bir an bile düşünmeden yollara çıkarak, tanklarının önüne barikat kurarak, kahpe kurşunlara göğsünü siper ederek darbe girişimini hep birlikte Cumhurbaşkanımızın liderliğinde engelledik.  Dünyada tankın altına yatan, kurşunlara karşı göğsünü siper eden bir başka millet daha yoktur. Ne kadar övünseniz kendinizle azdır.”

Unutmadık unutmayacağız

Şehit ve gazileri anan Türel, “O karanlık ve uzun gecede ülkemizi büyük bir felaketin eşiğinden çekip kurtaranlar hiç şüphesiz ki şehitlerimiz, gazilerimiz ve Aziz Milletimizdir. Gözünü bile kırpmadan ülkesi için canını feda eden demokrasi şehitlerimizi unutmadık asla unutmayacağız. Sizlerden tek isteğim bu hainlerin yaptıklarını asla unutmamanızdır. Bu kalleşliği planlayanlar da destekleyenler de elbette cezalarını çekiyor ve çekecektir” diye konuştu.

Mücadele devam ediyor

Antalya Valisi Münir Karaloğlu da, milleti kandırarak 40 yıl boyunca devletin kurumlarını kısmen ele geçirip, orduya sızmış, üniforma giymiş teröristlerin 15 Temmuz'da çok kötü şeyler yaşattığını anlattı. FETÖ ile mücadelenin devam ettiğini belirten Karaloğlu, “Şu ana kadar Antalya'da 2 bin 325 kişi FETÖ dolayısıyla mahkemeler tarafından tutuklandı. 43 şirkete mahkemelerimiz kayyum atanmasına, TMSF'ye devredilmesine karar verdi ama hala emniyet, jandarma, adliye çalışmaya devam ediyor" dedi.

15 Temmuz'un unutulmaması gerektiğini vurgulayan Vali Münir Karaloğlu, "15 Temmuz'u unutursak, unutturursak bu hainler bir yerden türer. Aynı şeyi yapmaya çalışırlar. Eğer biz 15 Temmuz'u unutursak emin olun 15 Temmuzlar tekrar eder. Onun için 15 Temmuz'u unutmayacağız unutturmayacağız. Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda bunu dosta düşmana tekrar gösterdik” ifadelerini kullandı.

Şehitlere mektuplar duygulandırdı

Etkinlikler kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu (AŞT) tarafından 15 Temmuz’da şehit olan vatandaşların ve emniyet güçlerinin aileleri tarafından şehitlerine yazılan mektuplar sahne gösterisiyle sunuldu. Şiir dinletisi gerçekleştirildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Cumhuriyet Meydanı-Kırmızı Beyaz

Antalya Valiliği tarafından, Cumhuriyet Meydanı'nda sala okunarak başlayan "Demokrasi Nöbeti"ne, ellerinde bayraklarla binlerce kişi katıldı. Kurulan dev ekranlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde gerçekleşen programdaki konuşmasını izlendi. Vatandaşlar Başkan Erdoğan’a alkışlarla destek verdi. Meydanda çalınan kahramanlık türkülerine tüm vatandaşlarla ellerinde Türk Bayraklarıyla eşlik ederek, 15 Temmuz destanını andı. Antalya Müftülüğü Musiki Korosu, burada Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okudu. Yivli Minare'de vatandaşların katılımıyla kılınan sabah namazının ardından, etkinlikler sona erdi.