BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,97
ALTIN 2.435,21
HABER /  GÜNCEL

Antalya hava durumu şiddetli fırtına var

Meteoroloji'nin 12 Ocak Antalya hava durumu tahminine göre şiddetli fırtına ve yağmur var. İzmir ve Manisa için de hava durumu alarmı verildi.

Abone ol

Meteoroloji hava durumu tahmininde Antalya ve ilçelerinde kuvvetli sağanak ve fırtına uyarısında bulunuldu. Balıkesir başta olmak üzere Çanakkale ve Manisa'da çok yoğun kar var. Aydın, Antalya ve İzmir'in iç kesimlerinde de yoğun yağış görülecek.

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bugün sabah saatlerinden itibaren yağışların kuvvetli, zaman zaman çok kuvvetli şekilde etkili olacağı belirtildi.

Yarın ise yağışların Antalya şehir merkezi ile batı ilçelerinde çok kuvvetli, yer yer şiddetli olmasının beklendiği bildirilen açıklamada, rüzgarın ise bu akşamdan itibaren güneydoğu yönünden fırtına şeklinde eseceğinin tahmin edildiği vurgulandı. 

Açıklamada, şiddetli yağış ve fırtınanın oluşturabileceği sel, ani su baskını, hortum, soba zehirlenmesi, çatı uçması ve ulaşımdaki aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin tedbirli olmaları gerektiğine dikkat çekildi.

Öte yandan denizlerde Kaş ve Mersin'in Anamur ilçesi arasında fırtına beklendiği, fırtınanın çarşamba sabahı etkisini kaybedeceği kaydedildi.

YURTA BU HAFTA HAVA DURUMU NASIL? SON TAHMİN (TIKLAYIN)

BALIKESİR İÇİN KUVVETLİ KAR UYARISI


Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanağın etkili olduğu bölgede, akşam saatlerinden itibaren Çanakkale ve Balıkesir çevreleri ile Manisa'nın kuzeyinde karla karışık yağmur ve yoğun kar görülecek.

Yağışlar, bölge genelinde kuvvetli, Çanakkale il geneli, Aydın ve İzmir'in kuzey ve kıyı ilçeleri ile Manisa ve Balıkesir'in batı ilçelerinde çok kuvvetli olacak. Bu nedenle yaşanabilecek su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Rüzgarın güney yönlerden fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek karbonmonoksit zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı da hazırlıklı olunmalı.

BALIKESİR 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU