BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.436,46
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Antalya caddelerine yeni düzen

Antalya Büyükşehir Belediyesi Işıklar Caddesi'nin ardından Atatürk Caddesini de yeniden düzenlemek için karar aldı.

Abone ol

Işıklar Caddesi'ndeki düzenlemenin 15 Mayıs'ta biteceğini belirten Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, turizm sezonunun sonunda Atatürk Caddesi?nde de benzer çalışma yürüteceklerini söyledi.

Mustafa Akaydın, Atatürk Caddesi, Kalekapısı ve Kapalı Yol esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Işıklar Caddesi'ndeki düzenlemeyi beğendiklerini dile getiren esnaf, Atatürk Caddesi'nde de benzer çalışma yapılmasını istedi.

Akaydın, Işıklar Caddesi'ndeki çalışmaları 15 Mayıs'ta bitireceklerini ifade ederek, turizm sezonu sonrasında Atatürk Caddesi'nde düzenleme yapmayı planladıklarını kaydetti.

Esnafın sorunlarına çözüm için her türlü desteği verdiğini kaydeden Akaydın, şehir merkezinde caddeleri canlandıracak düzenlemelerin etap etap yapılacağını açıkladı.

Kalekapısı ve Kazım Özalp Caddesi'ni gezen Akaydın, Kazım Özalp Caddesi'nin LED teknolojisiyle ışıklandırılması için çalışma başlattıklarını anlattı.

Mustafa Akaydın, Kelakapısı Esnafları Koruma ve Kalkındırma Derneği (KALEDER) üyeleriyle de bir araya geldi.

Dernek Başkanı Giray Parlak, Akaydın'a sorunları içeren bir dosya sundu.
Akaydın, daha sonra eşi Günseli Akaydın'la birlikte, Kaleiçi Arasta Çevre ve Esnaf Derneği'nin açılışını yaptı.

KALEİÇİ DE YENİDEN DÜZENLENECEK
Hedeflerinin kimliğini yitiren Kaleiçi'ni eski cazibesine kavuşturmak olduğunu dile getiren Akaydın, "Esnafın da desteğiyle Kaleiçi'ni canlandıracak çalışmalar yapacağız. İlimize gelen turistlerin pek azı şehir merkezine geliyor. Şehre ulaşımı rahatlatacağız. Şehir turları planlamak için girişim başlattık. Yeni cazibe alanları oluşturmak için düğmeye bastık. İlk etapta Minicity alanında yapacağımız dev akvaryum ve Atatürk Parkı?nda gerçekleştireceğimiz Plantalya şehir içi turizmine katkı koyacak" diye konuştu.