BIST 9.717
DOLAR 32,47
EURO 34,93
ALTIN 2.434,92
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Antalya Başpehlivanı bağrına bastı

Bu yıl 649.'su yapılan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Başpehlivan olan Mehmet Yeşil Yeşil, memleketi Antalya'da bin kişi tarafından karşılandı.

Abone ol

Altın Kemer'i alarak çocukluk hayalini gerçekleştirdiğini belirten Yeşilyeşil, "Altın kemerin ebedi sahibi olmak istiyorum" dedi. Antalyalılar, güreşlerde ikinci olan Ali Gürbüz'e de büyük ilgi gösterdi.
649. Kırkpınar Başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil, memleketi Antalya'da havalimanında yaklaşık bin kişi tarafından çiçeklerle karşılandı. Finaldeki rakibi ve diğer bir Antalyalı Ali Gürbüz ve Belek Belediyesi Başkanı Yusuf Mecek ile havalimanına inen Yeşil Yeşil, burada büyük sevgi seliyle karşılandı.

"ALTIN KEMERİN EBEDİ SAHİBİ OLMAK İSTİYORUM"

İkinci kez başpehlivan olma başarısı gösteren Yeşil Yeşil, "Herkese çok teşekkür ediyorum. Bu başarımızı Antalyalılara armağan ediyorum. İnşallah başarının devamı getirip, altın kemeri ebedi sahibi olurum" dedi. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Yeşil Yeşil'e yenilen ve ikinci olan bir diğer Antalyalı Ali Gürbüz ise iki Antalyalının finale kaldığını ve kendilerine yakışan bir performans sergilediklerini söyledi.
Daha sonra güreşçiler ve Belediyesi Başkanı Yusuf Mecek kupalarla birlikte poz verdi. Özel hazırlanan kamyon üzerinde konvoyun önünde şehre giren Başpahlivan Yeşil Yeşil'e, yaklaşık yüze yakın araç eşlik etti.

GECE DİKİLEN KİSPET HAYATINI DEĞİŞTİRDİ

1995 yılında oğlu Yeşilyeşil'i, Kırkpınar'a götürmesine rağmen yaştan dolayı güreşemediğini belirten baba Süleyman Yeşil Yeşil, "Göz yaşlarımı tutamadım. Çok sevinçliyim. Evladımla gurur duyuyorum. Umarım bu kalıcı olur. 9 yaşındayken Burdur'un Dirmil ilçesi güreşlere katılmıştık. O gün bezden kispet giyen oğlum, bağladığı ip belini sıktığı için 2'nci turda elenmişti. Bırakmak istedi ama o gece, saat 02.00'de bir kispetci bulup, oğluma ilk kispetini diktirdim. Ne mutlu ki, bugün ikinci kez Altın Kemer sahibi" diye konuştu.