BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,75
ALTIN 2.498,53
HABER /  GÜNCEL

Annesinin karnından çaldı

Böyle bir çocuk hırsızlığı duyulmadı. Çalan kadın yakalandı. Şimdi onu bekleyen ne?

Abone ol

ABD'de 3 yıl önce hamile bir kadının karnını mutfak bıçağıyla kesip, bebeğini çalan Lisa Montgomery adlı kadın idam cezasına çarptırıldı.

Lisa Montgomery, 16 Aralık 2004 tarihinde, 23 yaşındaki hamile Bobbie Jo Stinnett’i öldürmüş karnını kesip bebeği çıkartıp kaçırmış ve çevresindekilere bebeği kendisinin doğurduğunu söylemişti.

ABD'nin Kansas kentinde önceki gün görülen davada, mahkeme jürisi 39 yaşındaki bebek hırsızlığı suçundan yargılanan Montgomery’nin ölümle cezalandırmasına oybirliğiyle karar verdi. Mahkeme jürisinin 5 saati aşan oturumdan sonra, Montgomery’nin avukatının, müvekkelinin küçükken annesi tarafından psikolojik, üvey babası tarafından da cinsel tacize uğraması yüzünden akli dengesinin yerinde olmadığı savıının geçerli olmadığına karar verdi.

Dünyaya 4 çocuk getirdikten sonra 1990’da tüpleri bağlanan Montgomery, yakınlarına birkaç kez hamile olduğu yalanını söylemiş ve en son 2004’te, aralık ortalarında doğum yapacağını iddia etmişti. Montgomery, cinayetten bir gün sonra doğduğu şehir Melvern’de yakınlarına, bebeği kendisinin gibiymiş gibi tanıtırken polis tarafından yakalanarak tutuklanmıştı. Lisa Montgomery’nin, doğuma dört hafta kala annesinin karını bıçakla kesip çaldığı, Victoria adındaki kız çocuğunun sağlığının iyi olduğu ve ölen annesinin ailesiyle yaşadığı belirtildi.