BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.423,96

Annesini seven görüntülü arar

Annesini seven görüntülü arar

Uzman deyişiyle ifade etmemiz gerekirse aile ile görüntülü sohbetler, yaşlı erişkinlerde depresyon riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Görüntülü sohbetler ailelerin bağlantıda kalmasına ciddi katkı sağlayabilir.

Annesini seven görüntülü arar

Aile hepimiz için hayatımızdaki en önemli kavram. Bu ailenin en önemli parçası ise şüphesiz ki annelerimiz. Annelerimizle iletişim kurarken klasik telefon araması yerine görüntülü arama yapmayı tercih ederseniz annenizin depresyon ile mücadelesine yardımcı olursunuz.

Annesini seven görüntülü arar

Uzman deyişiyle ifade etmemiz gerekirse aile ile görüntülü sohbetler, yaşlı erişkinlerde depresyon riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Görüntülü sohbetler ailelerin bağlantıda kalmasına ciddi katkı sağlayabilir. Elbette, ailenize mesajlar gönderebilir, e-postalarına cevap verebilir ve hatta Facebook veya Snapchat’te arkadaşlarınızla çektiğiniz pozları paylaşarak hayatınızı resimlerle paylaşabilirsiniz. Hatta bunları sıklıkla yaptığınıza eminiz.

Annesini seven görüntülü arar

Peki Skype, WhatsApp veya Facebook görüntülü arama seçenekleri ile yüz yüze ne kadar sıklıkta ​​iletişim kurabiliyorsunuz? Ya FaceTime? Tüm sosyal etkileşim türleri yaşlı insanların aileleri ve arkadaşları ile bağlantıda kalmasına yardımcı olabilirken, Oregon Health & Science Üniversitesi ve California Üniversitesi’ndeki araştırmacıların yaptığı yeni bir çalışma, video sohbetlerine katılmanın, depresif semptomları geliştirme olasılığını yarıya indirdiği sonucuna ulaştı. Diğer iletişim teknolojisi biçimlerini kullanabilen ancak bu türü kullanmayanlara duyurulur.

Annesini seven görüntülü arar

Araştırmacılar değerlendirilirken ulaşılan sonuçlarda, 2012 yılında anket yoluyla toplanan ilk verileri, Michigan Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen ve Ulusal Yaşlanma ve Ulusal Enstitüsü tarafından desteklenen 1.400’den fazla katılımcının 2014 yılında topladığı 2 yıllık verilerle karşılaştırmıştır.